После целодневне криминалистичке обраде: Полиција пустила министра, претресли канцеларију и кућу (ФОТО/ВИДЕО)

Танјуг

среда, 01. 07. 2020. у 08:31

После целодневне криминалистичке обраде: Полиција пустила министра, претресли канцеларију и кућу (ФОТО/ВИДЕО)

Фото Depositphotos

Словеначка полиција ослободила је у уторак министра економије и потпредседника владе Здравка Почивалшека, после целодневне криминалистичке обраде током које је извршена претрес његове куће и канцеларије
Словеначка полиција ослободила је у уторак министра економије и потпредседника владе Здравка Почивалшека, после целодневне криминалистичке обраде током које је извршена претрес његове куће и канцеларије.


Почивалшек је био привремено приведен због истраге у којој је осумњичен за наношење штете јавним средствима, односно државном буџету, у поступку набавке респиратора и друге медицинске опреме током епидемије корона вируса.


Након што га је полиција пустила, Почивалшек новинарима није желио да да коментар, али је касније у саопштењу за јавност навео да жели да се оптужбе на његов рачун истраже што пре и то "брзо, стручно и без политичке мотивације", наводи Хина.


Оставке због тог случаја дали су министар унутарњих послова Алеш Хојс и директор словеначке полиције, а премијер Јанез Јанша сматра да је истрага политички мотивисана, да је у позадини деловање опозиције и "дубоке државе" да се дестабилизује и сруши актуелна влада.


Политичка судбина Почивалшека који води коалициону Странку модерног центра, другу највећу странку у влади, без које владајућа коалиција не би имала парламентарну већину, остаје нејасна након што је покренута истрага за коју владајући сматрају да је политички мотивисана, док већина опозиционих странака наводи да је поступак против Почивалшека добар разлог за нове изборе или гласање о поверењу влади.
Пратите нас и путем иОС и андроид апликације