Хрватска бруји: Зашто је Колинда показала СРЕДЊИ прст?

Novosti online

четвртак, 18. 06. 2020. у 20:29

Хрватска бруји: Зашто је Колинда показала СРЕДЊИ прст?

Фото Танјуг / АП

Доскорашња председница Хрватске Колинда Грабар-Китаровић пдридружила се акцији жена на друштвеним мрежама након изјаве политичара и певача Мирослава Шкоре
Доскорашња председница Хрватске Колинда Грабар-Китаровић пдридружила се акцији жена на друштвеним мрежама након изјаве политичара и певача Мирослава Шкоре, иначе њеног ривала на председничким изборима.

Мирослав Шкоро, који има десничарске ставове, изјавио је да жена која је силована и затрудни о абортусу мора да се договори са породицом, што је изазвало гнев жена широм Хрватске.

Најпре је реаговала заменица градоначелника Осијека Жане Гамош, која је објавила фотографију на којој Шкори показује средњи прст, и притом је позвала и друге жене да учине то исто.

Одмах јој се придружила бивша председница Хрватске Колинда Грабар-Китаровић, која је фотографију себе како Шкори показује средњи прст послала Јутарњем листу уз поруку:

"Придружујем се свим женама које овим 'непристојним' чином показују свој став и дижу глас против оних који нас покушавају вратити вековима уназад. Прошло је време кад је жена седела у ћошку и чекала шта ће 'баја' рећи. Увек сам била за живот, али и за живот који има право на избор. Без притиска, без стигматизације и условљавања, посебно у најосетљивим животним ситуацијама попут силовања. Зато и ја, у знак подршке, дижем средњи прст за нас жене и наша права, али и за мушкарце који нас подржавају", објавила је доскорашња председница Хрватске.

Мирослав Шкоро био је трећепласирани на последњим изборима за председника Хрватске, а овај певач је познат је по својим десничарским ставовима. Забрињавајуће је да је на председничким изборима у Хрватској добио више глаосва младих него нови председник Зоран Милановић и Грабар-Китаровић заједно!

Према резултатима Ипсоса, за Мирослава Шкору гласало је 31,89% младих од 18 до 29 година, а добио је и 24,21% гласова оних од 30 до 44 године. За њега је гласало најмање старијих од 60 година, 19,82 процената. Шкоро је победио и у хрватским затворима, јер су затвореници, махом, гласали за њега.

Током кампање на изборима за председника имао је посебан осврт на односе са Србијом.

"Немојте веровати онима који примају (председника Србије Александра) Вучића (мислио је на председницу и премијера Хрватске - Колинду Грабар-Китаровић и Андреја Пленковића). Желим да рашчистим односе са Србијом, нема шта наша архива и културно благо да траже у Србији! Тражићу одштету за све оне који су били у концентрационим логорима у Србији", рекао је Шкоро.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Maxmen

19.06.2020. 15:59

Bravo Kolinda,pa nece tamo neki odlucivati o pravu zena u Hrvatskoj osim njih..Zena se pita za sebe