Случај пацијенткиње која је одболовала корону направио пометњу: После два негативна теста симптоми су СЕ ВРАТИЛИ

Тањуг

четвртак, 28. 05. 2020. у 21:10

Случај пацијенткиње која је одболовала корону направио пометњу: После два негативна теста симптоми су СЕ ВРАТИЛИ

Фото: Илустрација

Случај старије жене (71) из Колана, у Задарској жупанији, која се води као особа која је преболела корона вирус, направио је пометњу у Хрватској
 Случај старије жене (71) из Колана, у Задарској жупанији, која се води као особа која је преболела корона вирус, направио је пометњу у Хрватској.

Пометња је настала након што су њени тестови у среду поново били позитивни, а сутрадан је резултат поновљеног теста био поново негативан.

Позивајући се на своја сазнања задарски портал пише да је реч о старијој жени, која је вирус “покупила” преко Специјалне болнице за ортопедију у Биограду на мору.

 Жена је, кажу, након што је добила симптоме, била тестирана на корона вирус, а њен налаз је био позитиван.

Након одређеног времена опоравка, поново је тестирана како би се утврдило да је вирус нестао из њеног организма. Тестирана је, како се то уобичајено ради, два пута у размаку од 48 сати и оба су резултата била негативна, што је значило да се опоравила од корона вируса.

Међутим, она је јуче поново добила симптоме болести, поново је тестирана, а налаз је био позитиван, да би данас њен налаз опет био негативан, пише портал Задарски.

Из Штаба цивилне заштите Задаске жупаније наводе да се ради о специфичном случају и да су њени налази упућени Хрватском заводу за јавно здравство, који ће дати своје мишљење о овом случају.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

др Милан Лекић

29.05.2020. 08:24

Постојећи тестови на коронавирус имају недовољну сензитивност и специфичност што условљава велики број лажно-позитивних и лажно- негативних резултата, због чега су ти тестови клинички ирелевантни. То се зна, и зато за озбиљне државе резултати тих тестирања не представљају услов за несметани прелаз граница. Критеријуми процента оболелих на 100000 становника је такође неприхватљив јер ниједна земља није обавила валидно тестирање целокупног становништва. Зато је ковид-медицина посебна политика...