Случај старије жене (71) из Колана, у Задарској жупанији, која се води као особа која је преболела корона вирус, направио је пометњу у Хрватској.

Пометња је настала након што су њени тестови у среду поново били позитивни, а сутрадан је резултат поновљеног теста био поново негативан.

Позивајући се на своја сазнања задарски портал пише да је реч о старијој жени, која је вирус “покупила” преко Специјалне болнице за ортопедију у Биограду на мору.

 Жена је, кажу, након што је добила симптоме, била тестирана на корона вирус, а њен налаз је био позитиван.

Након одређеног времена опоравка, поново је тестирана како би се утврдило да је вирус нестао из њеног организма. Тестирана је, како се то уобичајено ради, два пута у размаку од 48 сати и оба су резултата била негативна, што је значило да се опоравила од корона вируса.

Међутим, она је јуче поново добила симптоме болести, поново је тестирана, а налаз је био позитиван, да би данас њен налаз опет био негативан, пише портал Задарски.

Из Штаба цивилне заштите Задаске жупаније наводе да се ради о специфичном случају и да су њени налази упућени Хрватском заводу за јавно здравство, који ће дати своје мишљење о овом случају.