ЗАГРЕБ - ОД СТАЛНОГ ДОПИСНИКА "НОВОСТИ"


БОСНА и Херцеговина су хрватско краљевство, то је хрватска земља. Нека буде свима јасно, хрватска земља је и Бока которска све до Улциња, односно јужно до Будве. Такође да Србима не говорим, хрватска земља је и Срем, Бачка и делови Баната, нови је бисер Давора Домазета Лоше, пензионисаног адмирала и бившег саветника Колинде Грабар Китаровић након иступа на Осјечкој телевизији.


То је онај исти адмирал који је недавно тврдио да је вирус корона заједничко дело Американаца и Кинеза како би, када се нађе вакцина, у све становнике света уградили чип за прислушкивање.


Овај пута Лошо се пребацио на домаће тло тврдњама о "великосрпској завери", па каже да је Хрватска изложена никада жешћим великосрпским захтевима и намерама чији је експонент Милорад Пуповац. То је иначе тврдња коју непрекидно понављају челници хрватске екстремне деснице.


Домазет каже да никада, када је реч о Хрватској, нису нестали италијански, мађарски, али да су ту сада и новонастали муслиманско-бошњачки циљеви "који се јасно виде у ударима на Католичку цркву у БиХ".


Сам Домазет, пензионисани адмирал и некадашњи саветник хрватске председнице Колинде Грабар Китаровић која га је 2017. сменила после две и по године сарадње, већ дуго времена не може да добије простор у било којем озбиљнијем медију.

Домазет Лошо био је официр ЈНА, а веома касно је приступио Хрватској војсци, под образложењем да је у Београду радио код стоматолога нове зубе, па је зато каснио. У време председника Стипе Месића је пензионисан. Од тада увесељава јавност разним теоријама завере, а бивша председница Колинда Грабар Китаровић га је ангажовала у Већу за домовинску безбедност.


Онда је Лошо изјавио да је Словенија у геостратешком смислу "привезак Хрватске" и да би хрватске пешадија за 48 часова могла да буде у Љубљани, наког чега га је Грабар Китаровић разрешила.


ЛЕПТИР-МАШНА НА КАРИРАНОЈ КОШУЉИ


ЛОШО је тврдио да пожари у Далмацији харају само тамо где живе Хрвати, да су измишљени терористички напади у Паризу, да Слободан Милошевић сигурно није сахрањен у Пожаревцу и да је његов сандук био празан, а за Јосипа Броза Тита је рекао да је био масон и син богатог Аустријанца и његове слушкиње. Написао је и књигу "Томпсон у очима хрватских интелектуалаца". Овај пензионисани адмирал је постао познат и по редовном ношењу лептир-машне на карираној кошуљи.