Несвакидашњи догађај одиграо се синоћ испред Ургентног центра. Наиме, медицинско особље породило је жену у аутомобилу испред Клиничког центра, захваљујући брзој реакцији лекара и техничара и мајка и беба су добро,а на свет је дошао дечак тежак 2,9 килограма.

Према речима специјализанта у Ургентном центру, др Ненада Радовића, позвали су га и казали да је жена у свом ауту испред Ургентног центра и да је у току порођај. Истиче да су хитно истрчали из сале, тамо затекли колеге,а порођај већ био у току.

- Наш техничар је придржао плод. Пресекли смо пупчану врпцу, беба је заплакала. Одмах смо позвали Гинекологију, колеге су одмах реаговале и биле ту са потребном опремом. Сада када знамо да су беба и мајка добро, то је највећа награда - испричао је доктор Радовић.

Гинеколошко-акушерска сестра Ана Ђуровић каже да су добили информацију да је порођај почео и да су колегиница и она хитно отишле да помогну колегама из Ургентног блока.

- Схватили смо да се догађа порођај. Колегиница и ја што хитнија пошле да помогнемо колегама из Ургентног блока - навела је.

Да се порођај у условима које нису могли да предвиде догађају,казала је докторка Ангела Ћорић, истичући да је једино важно да увек буду спремни да адекватно реагују и пруже помоћ.

- Овде је муњевито реаговано, и од стране УЦ и од нас са Гинекологије. Беба је збринута. Мајка је збринута. Оне су сад на сигурном. Мајка и беба ће бити добро - казала је др Ћорић прича докторка Ћирић.

Прочитајте још: Беби се баш журило: БЕЗ ГРЕШКЕ, иако није лекар, породио супругу у стану

Докторка Азра Беговић, педијатар-неонатолог, каже да је мушко новорођенче у породилиште примљено синоћ око 21 сат.

- Рођено у колима. Дете је добро. Тешко је два килограма и 900 грама, дугачко 51 цм - рекла је др Беговић.