Има ли још нешто? До краја недеље очекују нас температуре и до 34 СТЕПЕНА, а стиже нам и ПЕСАК ИЗ САХАРЕ

Novosti online

среда, 13. 05. 2020. у 18:42

Има ли још нешто? До краја недеље очекују нас температуре и до 34 СТЕПЕНА, а стиже нам и ПЕСАК ИЗ САХАРЕ
Према најавама метеоролога у сунчаном и веома топлом времену моћи ћемо да уживамо и у наредним данима, али уз то нам стиже и - песак из Сахаре
Дочекали смо и праве пролећне температуре уз доста сунчаних интервала, а како је укинуто ванредно стање и полицијски час сви користе лепо време за паркове и уживање у природи. Према најавама метеоролога у сунчаном и веома топлом времену моћи ћемо да уживамо и у наредним данима, али уз то нам стиже и - песак из Сахаре.

- До краја седмице очекује нас умерено до потпуно облачно време, али веома топло и спарно. Биће углавном суво, уз слабе занемарљиве падавине које се очекују током сутрашњег дана и у недељу – каже за "Блиц" метеоролог Ђорђе Ђурић.

Предстоје нам високе температуре које ће се сутра кретати од 28 до 32 степена, док ће у петак жива на термометру достићи и 34. подеок.

Дакле, биће то дефинитивно најтоплији дани у 2020. години.

- Утицај циклона условљава облачно време уједно и прилив топле ваздушне масе са севера која долази у склопу снажног југозападног струјања, што доноси и високе температуре. Сутра се очекује максимална дневна температура до 32 степена, а у петак од 26 на северозападу земље до 34 на југиостоку. У Београду ће максимална дневна температура бити око 30 степени – истиче Ђурић.

За викенд нас очекује нешто свежије време са температуром од 21 степен на северу земље, до 29 на југу и југоистоку, док ће у Београду жива на термометру бити око 23. подеока.

- Уједно са снажним југозападним ветром стижу и честице пустињског песка из Сахаре. Било је тога и пре пар дана, али то није ништа страшно. Уколико буде падавина видеће се флеке на аутомобилима или одећи, а то је управо због тог песка са Сахаре. У наредна два дана атмосфера ће садржати те честице песка, али то неће директно утицати на људе – објашњава Ђурић.

Док се полако навикавамо на нешто више температуре и припремамо за лето, не треба да се заборави да су мере заштите од корона вируса и даље на снази, те их се придржавајте ако одлучите да лепо време искористите за уживање на неком од излетишта.

(Блиц.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације