А. М. (34) из Мостара настрадао је несрећним случајем у засеоку Хабули у селу Фазлагића кула, општина Гацко, а како незванично сазнајемо њега је убио пријатељ иницијала М.Х. (33) из тог села.

Како су навели у Полицијској управи Требиње, Полицијској станици Гацко у суботу око 20.40 пријављено је да је А.М. рањен, а одмах по примању пријаве полицијски службеници су изашли и обезбедили лице места.

- Рањено лице превезено је у Дом здравља "Проф. др Саво Бумбић" у Гацку где је констатована смрт. Истражним радњама полицијски службеници Полицијске управе Требиње су утврдили да је лице иницијала А.М. преминуло услед задобијених повреда.- кажу у ПУ Требињу.

Како кажу у П.У. Требиње утврђено је да је до повреде дошло када је А.М. из руку пријатеља М.Х. покушао да узме ловачки карабин. У то моменту из карабина је опалио метак који је остао у лежишту цеви. Главни тужилац требињског Окружног тужилаштва Жарко Милић потврдио је да се ради о несрећном случају.

- Страдали мушкарац и његов пријатељ упуцавали су пушку, а приликом враћања пушке, у којој је био заостали метак у цеви, она је опалила и погодила настрадалог у горњи део тела - рекао је Милић.

Обдукција тела настрадалог биће урађена данас, када ће бити познато више детаља.