Судија Вишег суда у Подгорици Сузана Мугоша заказала је рочиште за контролу оптужнице против пуковника Војнобезбедносне агенције Војске Србије (ВБА), коме се на терет ставља наводни покушај убиства Предрага Шуковића, некадашњег пефа полицијског Одељења за борбу против организованог криминала и корупције, 11.јула 2016.године.

Оптужница је подигнута након скоро четири године истраге.

Судија Мугоша водила је суђење „вијека" – процес покушаја државног удара на дан парламентарних избора у Црној Гори против држављана Србије и функционера Демократског фронта.

Пуковник Алексић је ухапшен 2.октобра 2016.године на граничном прелазу Добраково када је возилом покушао да пређе из Црне Горе у Србију и оде до брата у Сјеницу који је био пред операцијом. Исте ноћи требало је да се врати у Подгорицу.

Приликом саслушања Алексић је негирао кривицу тврдећи да је у време напада на Шуковића био у Београду. Поновио је да за те тврдње поседује доказе. Казао је тужиоцу да му хапшење смештају исти они који су организовали његово пребијање у Никшићу 1999.године. Рекао је да не познаје Шуковића и да није имао никакв мотив да му било шта лоше направи. Бекство нападача на инспектора Шуковића снимиле су камере, да би потом полиција објавила фотографију, позивајући грађане да јаве уколико препознају особу. И на основу једне пријаве обавештајац је ухапшен. Њега је „препознао" Алмо Хајдарпашић из Сарајева, који истражитељима ипак није могао сто одсто да потврди да је Алексић особа са слике. Ради се о човеку који је својевремено са Алексићем (1993.године) радио у војној касарни у Никшићу. Адвокати пуковника Радована Алексића, Данило Мићовић и Милан Вујович, више пута су истицали да дуга истрага показује да се поступак води против погрешног човека.

Фото: Архива "Новости"

Радован Алексић је важио за једног од најповерљивијих обавештајаца, а у јавности се његово име први пут појавило 1999. када је под окриљем мрака нападнут испред зграде у којој је становао у Никшућу од још увек непознатих починилаца. У то време Алексић је радио као начелник за безбедност Подгоричког корпуса. Занимљиво је да пуковник поводом овог немилог догађаја није саслушан, али ни он, касније, никада није ову причу отварао. После мајског референдума 2006.године одбио је да пређе у редове Војске Црне Горе, па је одлучио да се пресели у Србију.

ДФ: У ПИТАЊУ ЈЕ ЈОШ ЈЕДАН МОНТИРАНИ ПРОЦЕС


Пуковник Алексић није познавао Шуковића нити имао било какве везе са њим. Дакле, није био ни у каквом сукобу са оштећеним што се не може рећи за актуелног председника Владе Црне Горе и његову екипу, саопштили су из Демократског фронта. Из ово политичког савета поручују да рочиште за „контролу лажне оптужнице, које треба да буде почетком маја, заказао је нико други до Сузана Мугоша, члан криминалне хоботнице, који се лажно представља као судија“.

- Који су разлози и мотиви да овакав предмет заврши баш код Сузане Мугоше лако је претпоставити. У питању је још један монтирани процес у ком се користи заробљени дио судства да се кроз пресуде обрачунава са политичким и личним противницима режима, али и да се штите прави криминалци. За такве ствари користе се назови судије, којима ниједан доследан судија не жели да пружи руку нити да им назове добар дан. Ово ново Мугошино појављивање у случају пуковника Алексића, којег без иједног доказа држе у Подгорици скоро четири године, лажно га оптужујући зато што некоме смета као частан човјек, само показује да је свака емпатија која се од стране власти показује у овом периоду тзв. борбе против вируса, чиста лаж и да се овај моменат користи да се многе криминалне радње одраде испод радара јавности. Док су институције Црне Горе још увек заробљене, видимо да режимској мафији у иностранству баш и не иде, па су јуче у Хамбургу опет остали, као скоро у САД-у, без значајног товара кокаина. Ускоро долази време промене власти и ослобођења институција у оквиру којих неће моћи да се оптужују поштени људи попут пуковника Радована Алексића, а Сузана Мугоша и њена колегиница Јовићевићка из тужилаштва, која монтира лажне оптужнице, не само да више неће обављати нечасне послове и за рачун криминалаца одлучивати о судбинама људи, већ ће одговарати због тога што нијесу радили одговорно свој посао и служиле законима ове земље.