Ја сам снимак ''плаве торбе'' прво послао Милу Ђукановићу да би знао шта га чека. Нудим му да се повуче са власти и да напусти Црну Гору. Било би најпаметније за њега да се као Јелљцин мирно повуче, седне у авион и да оде. То га молим у име старог пријатељства.

Ово је у емисији ''Клуб А специјал'', саопштио одбегли банкар, директор Атлас групе др Душко Кнежевић, одговарајући на питање како коментарише то што се у јавности све више спекулише, да је одустао и затајио са објављивањем снимака и доказа који указују на високу корупцију у државни органима.


- Сву документацију и снимке које имам морам паметно да распоредим...Ја сам рекао, да је све ово рат, а не само једна битка. Та битка се преклопила са Законом о вероисповести. Када су почеле литије и молебани ја сам схватио да морам да подржим Цркву. Сигурно је да имам свој план и програм како за предстојеће изборе. Друго, на тим снимцима имам доста људи који су ми пријатељи, па морам да водим рачуна о њима. Ту су афере са Брајовићем и афера са торбом Мила Ђукановића. Имам и неке нове доказе, тајне рачуне Мила Ђукановића. Такође, имам доказе који су везани за референдум, доказ који су од државног и виталног интереса. Морам добро да проценим, а посебно са људима у Великој Британији који ми дају подршку и који су моји савјетници. Режим Мила Ђукановића нећу оставити на миру, нека сви они коју сумњају у мене нека буду сигурни да ћу ићи до краја, казао је Кнежевић, који је истакао да је у овом моменту немогућ његов повратак у Црну Гору, и да је његов план је да се врати до краја године када се заврше парламентарни избори.


-Они се плаше самог чина суђења и изношења чињеница, тако да би за њих било јако лоше да ја дођем у Црну Гору у изборној години. Не постоје те гаранције који они мени могу да дају да дођем, јер ја тој криминалној дружини и банди ништа не верујем, казао је Кнежевић, истичући да је добијао неке неформалне понуде да заустави сав процес разоткривања корупције у Црној гори, али да не може сада да откривам имена.
-То су углавном страни инвеститори у Црној Гори, који су забринути за дешавања у нашој држави и који се плаше за свој капитал. Реч је о неколико инвеститора са Средњег истока, кинески инвеститори. Они су покушали да ми понуде њихове добре услуге, међутим ја сам све то одбио, тврди Кнежевић.