Због усташлука хрватски председник НАПУСТИО скуп

Novosti Online / Ј.КЕРБЛЕР

петак, 01. 05. 2020. у 11:12

Због усташлука хрватски председник НАПУСТИО скуп

AP Photo

Хрватски председник Зоран Милановић демонстративно је напустио Окучане где се обележавала годишњица ”Бљеска” јер су окупљени носили мајице на којима је писало За дом спремни
ЗАГРЕБ: ОД СТАЛНОГ ДОПИСНИКА


Хрватски председник Зоран Милановић демонстративно је напустио Окучане где се обележавала годишњица ”Бљеска” јер су окупљени носили мајице на којима је писало "За дом спремни". Председник је рекао да не жели да учествује на скупу на којем припадници ХОС-а носе црне мајице са усташким поздравом.


”Ово је организација Министарства бранитеља и дошао сам одати почаст онима који су пали за Хрватску. Један од оних који је требао положити венац пре мене имао је мајицу са написом "За дом спремни". У том не желим да суделујем. Нећу ни убудуће”, рекао је Милановић.


Целу ову ситуацију назвао је провокацијом и казао да је разговарао са премијером Андрејом Пленковићем који је само слегнуо раменима. ”Поздраву За дом спремни овде није место”.

У Окучанима се окупио цео хрватски државни врх како би обележили 25. година војно-полицијске операције Бљесак.

Подигнуто је и спомен обележје, а премијер Пленковић је рекао да је Бљесак био увод у ”акцију Олуја којом је ослобођен готово цео окупирани териториј Хрватске”.
”Милановићу је неко јавио да је неко од учесника имао мајицу са грбом ХОС-а и он је отишао. То је његова одлука. Пре неколико дана у Јасеновцу рекао је да треба бацити таблу која је била тамо, а данас више није, него је у договору премештена код Новске. Табла са именима хрватских бранитеља. Од мене никада нећете чули да било коју таблу са именима бранитеља треба бацити. Наша је обавеза да останемо овде”, коментарисао је протестни одлазак Зорана Милановића хрватски премијер.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (15)

Nile

01.05.2020. 11:31

Nije on pobego zbog legitimnog pobedničkog grba branitelja iz HOS-a nego zato šta se izbori i tamo i ovamo poklapaju pa mora nešto spektakularno da se uradi za medijske naslove. Inače da je to Ustaški grb po Zakonu bi ih morali hapsiti tako da se ne lažemo. Kolinda je kriva šta je previše pila.

Lustracija

01.05.2020. 11:35

E da to je sada problem Hravtima koji su sa Srbima sve maestralno rešili 95g ali nisu sa svojim komunistima pa su im sada na vlasi sa predsednikom i radiće sve protiv države. Bez lustracije nema napretka.

Simon

01.05.2020. 13:04

@Lustracija - Napravite najprije lustraciju od ustastva,to vam jedino moze pomoci da krente napred.

КИР СРБИН

01.05.2020. 13:39

@Lustracija - Једва чекам да видим ту "лустрацију" међу хрватима. Свака ваша "лустрација" ј ебила уз помоћ маља и ножа...

Prellee

01.05.2020. 11:51

Vrlo moralna i odgovorna osoba. Neko pokušava današnju Hrvatsku povezati sa NDH iz 41 godine, a to je nespojivo. Ovakav čovjek se trebao davno pojaviti, i mogu samo reči, SVAKA MU ČAST i želim mu uspjeha ubuduće.

Hercegovac

01.05.2020. 18:44

Milanović, ako ovako nastavimo izgubiće birače i šanse na sledećim izborima