Шокантан епилог вишегодишње мистерије: Тело пензионера из Холандије нашли у СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ у Хрватској

Novosti Online

29. 04. 2020. у 18:50

Шокантан епилог вишегодишње мистерије: Тело пензионера из Холандије нашли у СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ у Хрватској

Фото: Depositphotos

Мештани су све више уверени да је у ноћи између 8. и 9. децембра 2016. године у септичкој јами живот oкончао Виктор Јајчанин (63), Хрват који живи у Амстердаму
Да су одмах испразнили септичку јаму, а не само гурали штапове, нашли би тело. У недељу су подизали хеликоптер, ХГСС, а нису детаљно погледали најбитније. Тако открића тела у септичкој јами уз кућу у месту Розга недалеко од Запрешића описује син власника објекта који је прошле суботе преподне одлучио после више година да испразни септичку јаму, и у њој открио тело мушкарца чији идентите још није утврђен.


Међутим, како наводи “Јутарњи лист”,мештани су све више уверени да је у ноћи између 8. и 9. децембра 2016. године у септичкој јами живот oкончао Виктор Јајчанин (63), Хрват који живи у Амстердаму.


Према информацији са странице несталих, пензионер Виктор Јајчанин кренуо је на пут из Амстердама 7. децембра аутомобилом марке “форд ескорт” холандских регистарских таблица и стигао је у Селску улицу 7, у месту Крај Горњи у загребачкој општини. Вече пре нестанка био је у локалној кафани, одакле је кренуо у место Розги где је требало да преспава код пријатеља, али тамо никада није стигао.


- Ауто је био нађен у суботу ту одмах иза прве кривине уз пут. Сувозачева врата су била отворена. Вероватно је кроз њих изашао напоље, а у аутомобилу су биле ствари и мобилни телефон. Претпостављам да је отворио врата јер је тада још била рупа у просторији у којој је септичка и није је видео и упао је у њу. Да га је неко бацио, не би оставио упаљено светло и отворена врата. Ваљда је мало попио, није видео где је рупа и упао је у њу. Тражили су га дан, два и онда је све стало - рекао је син власника куће где је пронађено тело.


Он је за “Јутарњи” описао тренутак када је пронађено тело.


- Чистио сам септичку па сам онда одлучио да испразним и ову код татине куће који ту иначе не живи. Било је негде око 10, 10.30 сати. Извукао сам прву цистерну и кад сам испумпавао другу, осетио сам да се црево запушило. Видио сам да плута леш који је био на прсима. Назвао сам тату, а он је после тога назвао полицију. Били су ту све до касног поподнева. Рекли су да делује да нема трагова насиља. На телу су били сат, ланчић и наруквица. Да, чуо сам и ја о коме је реч и да је тај човјек пио около по биртијама - каже син власника куће.


НИЈЕ ВИДЕО РУПУ


Међутим, не деле сви његово мишљење. Један од мештана недалеко од места где је нађено тело о чудном нестанку Хрвата из Холандије чуо је још кад се то догодило.


- Греота што је човек умро, али није могао сам да упаде и још том приликом да затвори поклопац шахта - каже саговорник “Јутарњег” који је желео да остане анониман.


Хрватски портал наводи да је њихов репортер јавио да на на септичкој нема поклопца, а власник куће рекао је да су у време кад је мушкарац упао у рупу у тој просторији биле неке даске, те се претпоставља да вероватно није видео отвор.


ОЧЕВЕ НАОЧАРЕ


Ћерка несталог човека, Мери Висер Јајчанин, сазнала је преко медија да би пронађени мушкарац могао да буде њен отац.


- Мој отац и мајка упознали су се још у Немачкој седамдесетих година прошлог века и после годину дана преселили су се у Холандију. Нас троје смо рођени у Холандији, а ја имам још два брата. Отац, који је био кувар, и мајка развели су се 2013. године и отац је од тада чешће пио. Знао би да попије и кад би био у Хрватској. Знао је онда нешто и да добацује у друштву и гледа жене, посебно млађе. Кад је кренуо у Хрватску, рекао је да ће отићи код пријатеља, близу Запрешића, да ће Нову годину чекати код сестре у Сплиту и да ће онда да се врати у Амстердам - каже Мери.


- Јавио се брату да је стигао у Хрватску, али кад више од два дана нисмо могли да га добијемо на мобилни телефон, звали смо полицију и у Холандији и у Хрватској. Рекли су ми да су нашли његов ауто, новчаник, мобилни телефон, наочаре покрај аута, само њега није било - додала је она.


Мери сумња да је неко убио њеног оца и бацио у септичку јаму, али не искључује могућност да га је можда неко напао.


- Можда је некоме нешто рекао и онда су рекли: “ 'Ајмо да средимо ту пијану будалу!” Ја сам слала мејлове полицији, тражила да ми дају број човека код ког је требало да преспава, али полицима ми то никада није рекла. Имала сам утисак да не желе да ми кажу неке ствари. Чак је и холандска полиција истраживала нестанак мог оца као “хладан случај”. Мене још нитко ништа није обавестио. Полицајка из Запрешића послала ми је фотографију наочара које су нађене и ја сам потврдила да су припадају мом оцу - закључује саговорница хрватског листа.


Полиција је саопштила да ради на утврђивању идентитета пронађеног човека, као и околности његове смрти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације