Недељом ће бити отворене продавнице хлеба где ће се носити визир, а шта раде наши пастири?: Ведрана Рудан опет брутална

Novosti online

субота, 25. 04. 2020. у 22:26

Недељом ће бити отворене продавнице хлеба где ће се носити визир, а шта раде наши пастири?: Ведрана Рудан опет брутална
Хрватска књижевница се у својој новој колумни се опет осврнула на то како је Штаб за ванредне ситуације у Хрватској реаговао на епидемију короне
Хрватска књижевница Ведрана Рудан се у својој новој колумни се опет осврнула на то како је Штаб за ванредне ситуације у Хрватској реаговао на епидемију короне. Оне је истакла да у хрватској данас има пун о нелогичности па је све ово назвала нацизмом. Њену колумну преносимо у целости:

"Пре неки дан се по тко зна који пут на екранима свих светских телевизија указало забринуто лице економисте из Етиопије, носач лица познат је као шеф Светске здравствене организације. Поручио нам је да се сви морамо привикнути на „нову нормалност“. Данас нема „аналитичара“, „епидемиолога“ или шефа неке од светских полиција коме фраза „нова нормалност“ није ближа чак и од заповеди:“ОСТАЈТЕ КУЋИ!“

Економиста из Етиопије зна да ће доћи „још гори вирус“. Људе којима „нова нормалност“ неће постати и нормална и норма пождераће још опакија корона. Кад видим је**ног Економисту хватам се за пиштољ иако знам да ни о чему не одлучује. Он је лутак који говори што му газде кажу. Ипак ме узнемирио. Је**те, што је то „нова нормалност“?

Свет јесте једно место, али ја сам у Хрватској. Како ја данас и овде морам бити новонормална? Неке напутке смо већ добили, ми хрватски штакори и штакорице који у својим гајбама чекамо што ће нам ново рећи Штаб. Штаб? Пред две недеље или је то било пре три или четири, нико око мене не зна који је дан ни колико смо затворени, чланове Штаба држала сам екипом која ће нам помоћи да се извучемо из кризе и здрави кренемо у нове победе. За отприлике, можда, месец дана. Ха, ха!

Кад…Од***ите, штакори! Наш Штаб није с нама да би једнога дана, ускоро, отишао. Наш је Штаб с нама да би остао. Никад нећемо оздравити, корона није грип који дође па оде, корона је наша нова нормалност. Уместо „рад ослобађа“ имамо рад од куће ослобађа.

Хрватска службено у нову нормалност креће у понедељак дана 27. априла 2020. године. Оно што је за Америку некад давно био 11. септембар, то ће за нас бити 27. април. Дућани ће бити отворени, али се одећа неће смети пробати. Кафићи ће бити отворени, али ће се кафа смети да се пије по посебном режиму, двоје за столом, маска на лицу, конобар ће на глави носити шлем.

Недељом ће бити све затворено осим продавница хлеба, дућана на пумпама и цркви. Није наглашено, али се подразумева, да продавачице на пумпама неће морати на себи имати скафандере ни визире на лицу. Немају их ни данас, нису их имале ни кад је корона дивљала онако како ће опет дивљати ако не будемо слушали.

Штаб није објаснио престрашеном пуку зашто ће конобари у кафићима морати бити маскирани у борце против короне док ће наше католичке пастире недељом у црквама од короне штитити само широке мантије. Ми који још нисмо заборавили време пре нове нормалности имамо само један одговор. Наши пастири морају бити слободни да би лако могли задигнути мантију и вакцинисати децу против короне вакцином којим се служе већ две хиљаде година.

Да, недељом ће бити отворене и продавнице хлеба. У њих улазимо без маски, продавачице једну маску на лицу држе данима, није газда луд да за кутију од педесет комада искешира 400 куна. Једна маска, један евро. Продавачице имају на рукама рукавице, истом руком узимају нашу лову и хлеб свакидашњи. Зашто ће продаваонице хлеба недељом бити отворене? Суботњи хлеб убија? Или убија крушнобрашни хрватски лоби?

Има ли нелогичности у новој нормалности хрватској? Или ипак у овом лудилу има система? Шта Штаб, глас хрватске политике која је хрватска онолико колико је Хрватска хрватска, поручује? Штаб све ради у име „струке“.

„Струка“ је у овој причи око уласка Хрватске у нову нормалност потпуно јасна. Нормално је оно што ми кажемо да је нормално. Не дружите се, штакори! Блискост убија! Загрљај убија! Зато вам у Баухаусу преко разгласа заповедају: “Држите размак! Не разговарајте! Држите размак! Не разговарајте!“ Молите! Молите! Молите! Штаб је Бог. Бог је Штаб!

Кад је то било кад су људи диљем Европе урлали :“Сиег Хеил!“ Данас људи широм света понављају: „Stay Home!“

Свако време има свој фашизам. Разлика између корона фашизма и оног старог је драстична. Овај ће трајати вечно. Осим, ако…Читам данас да су у Бечу неки већ прогледали.

Ах, далеко је Беч."

Коментари (12)

citac

27.04.2020. 12:42

@VATROGASAC - Citaj sta je napisala,sta te briga za izgled njen,lepotane mamin!

Opaky

25.04.2020. 23:46

Imamo i mi pun kofer takvih, kojima je crkva jedini krivac za sve. Zato je prezirem, i nju i njoj slicne. Sta ona zapravo radi u zivotu, osim sto pljuje i omalovazava sve oko sebe?

riki

27.04.2020. 09:34

@nedeljko - njen sin jedinac se je odrekao , valjda zbog pristojnosti i objektivnosti mame koja zarađuje kruh sa 9 kora...

Dejan K.

26.04.2020. 06:04

Vedranu R. ne prenose ni CRO mediji jer je etiketiraju kao beznacajnu i vulgarnu osobu. Ne znam sto joj dajete prostora u SRB medijima...koga interesuje njena percepcija ?

Mire

26.04.2020. 06:27

Nelogičnost ii besmislenost i kod nas.Ljudi 65+ mogu u šetnju svako drugo veče po pola sata.Zašto ne svako veče? Ali stvarno,zašto ne?Za ostle ionako važi policijski čas.

Εξοκουστοντήγαν

26.04.2020. 07:34

У НДХ продају ХЛЕБ и то у АПРИЛУ???? А где онда у Слијепој њиховој купити КРУХ и ТРАВЊУ?????

Ceca

26.04.2020. 07:36

Svaka čast gospođo Rudan. Kao i uvek britko i u metu. Kao da ste pisali i o Srbiji. Sad će kao i u Hrvatskoj i ovde protiv vas skočiti oni koji su se prepoznali, a ima ih.....