Од сталног дописника: ЗАГРЕБ

Бивша хрватска председница Колинда Грабар-Китаровић одустала је од канцеларије коју је требало да користи након мандата, након бурног дана у којој су пљуштале контрадикторне изјаве.

Прво су неки портали објавили да је Грабар-Китаровић изјавила како неће да јој се доделе две просторије у државној резиденцији у Загребу, да би Колинда медијима изјавила 'одакле им то'. Чим је стигао демантиј саме бивше председнице уследио је нови обрат, па је за телевизију Н1 рекла 'трајно одустајем од канцеларије'.

Каже да ради од куће и да ће да настави радити на пројектима важним за Хрватску. ”Када се ово смири могу сама да унајмим простор у којем ће бити моја канцеларија”. Како су у земљотресу страдале и просторије које су требале  бити Колиндина канцеларија бивша председница је рекла да од државе више неће да тражи ништа.

Колинда Грабар-Китаровић у загребу станује у центру града, у Бауеровој улици, у делу који је доста страдао од земљотреса. Недавно је преуређивала стан, али јавности није саопштила да ли је страдао и у каквом је стању зграда.