Председник Мреже младих Демократског фронта(ДФ) у Бијелом Пољу Радован Ракочевић, пуштен је у петак вече на слободу, после хапшења по налогу основног државног тужилаштва у Бијелом Пољу, односно сумње да је починио кривично дело изазивања панике.

Наиме, судија за истрагу Основног суда Светлана Начић одбила је предлог Основног државног тужилаштва о одређивању притвора и укинула му меру задржавања од 72 сата.

Ракочевич је ухапшен јер је на свом Фејсбук профилу поделио вест једног таблоида у којој се наводи да је председник Црне Горе Мило Ђукановић заражен корона вирусом.


- Kривичном пријавом је представљено да је осумњичени починио кривично ђело на начин што је на свом Фејсбук профилу објавио текст са насловом "Мило Ђукановић заражен коронавирусом. У тешком стању, тражио помоћ од Русије и Француске" и на тај начин изазвао панику код дела становништва Црне Горе који су пратиоци његовог профила, саопштено је у четвртак вече из тужилаштва у Бијелом Пољу.


Межутим, судија за истрагу Светлана Начић одлучујући о предлогу ОДТ за одређивање притвора донела је решење којим је тај предлог одбијен као неоснован.


Ракочевић је хапшен у јануару ове године због исцртавања тробојке на једном зиду у Бијелом Пољу.