Одвратно лицемерје Хрватске католичке цркве је гадљиво до ригања.Од Бароша и Пленковића треба бежати к’о враг од тамјана: Рудан о догађају на Хвару у јеку короне

Novosti online

петак, 10. 04. 2020. у 19:43

Одвратно лицемерје Хрватске католичке цркве је гадљиво до ригања.Од Бароша и Пленковића треба бежати к’о враг од тамјана: Рудан о догађају на Хвару у јеку короне
Хрватска списатељица се у својој колумни обратила свим грађанима Хрватске поводом догађаја који се одиграно на Хвару а зове се "За крстом"
Хрватска списатељица Ведрана Рудан се у својој колумни обратила свим грађанима Хрватске поводом догађаја који се одиграно на Хвару а зове се "За крстом" и то у јеку епидемије вируса короне. Ведрана је и овог пута осула паљбу на своју вољену Хрватску.

Њену колумну преносимо у целости:

"Тридесет година живим у Хрватској. Тридесет година је Хрватска земља јадних грађана, болесно богатих криминалаца, корумпираних политичара и судија, разуларених “драговољаца” који нису ратишта видели, свештеника децој*****а који живе у раскошним дворцима. Тридесет година Хрватска је земља у којој је све у распаду јер нашом земљом владају злочинци.

И онда је и к нама ушетала корона. Коси и носи све пред собом. Свет је на коленима, умиру и млади и стари и лекари и медицинске сестре. Милиони широм свиета губе посао, остали закључани у кућерке, бараке, виле и дворце чекају расплет или смак света.

До јуче ми се чинило да је Хрватска светла тачка на Кугли. Постоје неки поштени, часни људи који брину о нама и чине чудо. Наши штабови, наши јунаци, укинули су нам право на слободу, али ми им верујемо, и ја сам им веровала, јер су рекли да нас само затвор може спасити од смрти. Многи су наши суседи и пријатељи изгубили посао, деца “уче” преко телевизије. ДРЖИТЕ СОЦИЈАЛНУ ДИСТАНЦУ, понавља нам Штаб већ недељама. И држимо је. Недељама не пуштам унуку да ми се приближи и трудим се да не заплачем. Знам да немамо избора. Можемо бити и гладни и несрећни, али све док ДРЖИМО ДИСТАНЦУ постоји велика шанса да останемо ЖИВИ. Ово кроз што пролазимо није зајебанција, то је БОРБА ЗА ЖИВОТ!

Научили смо лекцију, веровали Штабу, некоме мораш веровати кад ти је нож под грлом. У невољи ти треба пријатељ, треба ти нада, треба ти неко за кога знаш да зна о чему говори. Штаб има знање, ми имамо моћ да га без поговора слушамо. ДРЖИТЕ СОЦИЈАЛНУ ДИСТАНЦУ! ДРЖИТЕ СОЦИЈАЛНУ ДИСТАНЦУ!

Да, колико нам је пута објашњавано да држање социјалне дистанце није једино у чему је спас. Има и оно друго, једнако звучно, ОСТАНИТЕ КУЋИ! И остајемо. И остајемо. И остајемо кући и ми који бисмо имали куда поћи и они, има их све више, који немају куда јер су добили отказ.

И онда нам се у свом овом јаду и чемеру догоди некаква процесија на Хвару. Не, не, нисам могла веровати. Не, нисам могла јеровати. НИСАМ МОГЛА ВЕРОВАТИ! Папа већ данима говори људима које не види, а наш јеб*** кризни штаб, већи папе од Папе, поручује да је “За крстом” “традиционални догађај који је битан за град Хвар и становнике острва Хвара.”

Јеб***, јеб*** и пре***ени лицемери. Обраћање Папе свету није “традиционални догађај”, а ношење крста на Хвару толико јесте да би се могло догодити да више Хрвата и Хрватица умре од стреса јер се није ишло “за крстом” него од короне.

Одвратно лицемерје Хрватске католичке цркве која за ја** држи Пленковића и министра здравства Бероша је гадљива до ригања. Додуше, не смемо баш све пребацити на Цркву кад знамо да је чак и Папа одустао од традиције да би био ближе људима који широм света пате.

Не, није у овој причи битна црква у Хрвата. Пленковић и Берош су са Хвара. Примитивни двојац који не може побећи од себе ни онда кад се ради о животу и смрти.

ДРЖИТЕ СОЦИЈАЛНУ ДИСТАНЦУ! Након овога свака грађанка и сваки грађанин Хрватске који држе до себе требали би бежати од ових дрка*** к’о враг од тамјана.

Јадна моја Хрватска. Корона ће нестати, ови остају."

Коментари (11)

Е моји Србистанци

11.04.2020. 08:46

@Djoka - имамо ми у Србији доста њих који пљују по сопственој земљи, али, они вам нешто нису симпатични, је л' да?

Aleksandar

11.04.2020. 13:06

@Djoka - ma svuda ima onih koji pljuju. Ali ova zena realno prica. Crkveni obred u sred pandemije? A premijer iz tog mesta. Sta je lose rekla?

kritik analitik

11.04.2020. 06:52

@Čika Velja - Da li se mi Srbi zaista toliko razlikujemo da za nas ne važi ta poslednja rečenica?

aco

10.04.2020. 23:39

Užasni ljudi, najbolje izbjegavati, googlajte što je Bob Dylan rekao o njima". "Što reći o Hrvatskoj? Živio sam tamo i mogu potvrditi da su na vrhu deset najglupljih zemalja na svijetu. Ljudi tamo doslovno mrze svaki drugi narod i vjeru, samo pročitajte njihove komentare na društvenim mrežama, koji to potvrđuju. Ne oklijevaju širiti mržnju na internetu, za Hrvate je to normalno. Od rane dobi ih uče da mrze sve i imaju pogrdna imena za svaki narod".

piksi i diksi

11.04.2020. 02:01

"30 godina Hrvatska je zemlja u raspadu, jer njom vladaju zlocinci" "Do juce mi se cinilo da je Hrvatska svetla tacka na Kugli" ??????

Εξοκουστοντήγαν

11.04.2020. 06:28

Елем, као што рекох: "Фин неки свет у тој Слијепој њиховој".

Jeretik

14.05.2020. 21:24

ne štima ni tvoj mozak, čim se svstavaš u nekakve brigade 25 g. posle rata.