Нетачне тврдње које су пласиране путем појединих медија о нашем наводном ”лишавању слободе” имају за циљ да дестабилизују власт у Будви и онемогуће функционисање локалне власти. Намера је била да се сензационалним лажним вестима пошаље порука да садашњи функционери крше закон и прикажу нас у негативном контексту. Мерама изолације које су нам изречене супротно закону покушава се дестабилизовати Тим за заштиту и спашавање Општине Будва који је од круцијалне важности и то у тренутку пандемије корона вирусом.

Ово у заједничком саопштењу тврде шеф кабинета председника Општине Будва Никола Јовановић, секретар Секретаријата за инвестиције Општине Будва Младен Микијељ,
командир Службе заштите и спашавања Општине Будва Драган Божовић и председник Савета МЗ Бечићи Предраг Ивановић.

Они су пре два дана око 18 сати затечени у дворишту куће менаџера Општине Будва Мила Божовића, који је био под мерама самоизолације због боравка у једносј страној земљи, а који има негативан тест на корона вирус. У време посете санитарне инспекторке он је био на тераси куће и није кршио мере самоизолације, које је инспекторка одмах ''преписала'' будванским функционерима и то на 28 дана!

- Постоји намера да се стављањем у изолацију високих функционера блокира рад општине, инвестиционих активности и послови заштите и спашавања што представља директни удар на локалну управу, и све то у предизборном периоду у којем се очито не бирају средства. Ово је само један у низу обрачуна са представницима ДФ, како на државном тако и на локалном нивоу, у шта сви грађани имају прилику да се увере. Политика прогона ДФ и његових чланова се наставља злоупотребљавајући ситуацију у којој се налазимо због ширења корона вируса. Већ одавно смо показали да никакве репресије које су примјењују према нама не могу утицати на нашу борбу за коначну промену 30-годишње власти која се у овом тренутку налази на историјском минимуну подршке. Свјесни чињенице да смо у Будви доказали да је поштена власт могућа у Црној Гори јасни су и разлози напада на нас, кажу будвански функционери, истичући да је ''потпуна истина да нисмо привођени нити саслушавани од стране полиције па самим тим нисмо лишени слободе и није нам одређено задржавање''.

- Од стране санитарно здравствене инспекције нам је уручено решење о стављању у самоизолацију јер смо се, вршећи радне обавезе као чланови Тима за заштиту и спашавање, затекли у дворишту породичне куће менаџера општине. Члановима породице предали смо службени материјал за господина Божовића који се налазио у породичној кући, након чега смо имали намеру да наставимо обављањем многобројних обавеза које наш општински тим има. Напомињемо да са менаџером општине нисмо имали директни контакт нити смо на било који начин кршили правила самоизолације. Посебно истичемо чињеницу да је након истека првог периода изолације од 14 дана, Мило Божовић менаџер општине тестиран на корона вирус и да је тест показао да је негативан. Упркос томе, поштовали смо препоруке надлежних институција и нисмо на било који начин прекршили прописане мере. Сматрамо да нису постојали правни ни здравствени разлози да нам се изрекне мера самоизолације јер нисмо били у контакту са лицем које је под санитарним мерама, а истом је већ утврђено по налазу Института за јавно здравље да је негативан, због чега ћемо поднети жалбу на решења и очекујемо да Министарство здравља, уколико буде поступало по закону, иста поништи, кажу потписници саопштења који наглашавају да је будвански општински тим од првог дана, посвешћеношћу и пожртвованошћу сваког члана, доказао да има капацитета да правовремено одговори свим изазовима у којима се Будва нашла.

- Чињеница је да смо међу првим локалним самоуправама која је увела мере забране окупљања на јавним површинама и дуги низ мера, због чега смо зауставили даљу прогресију у расту броју оболелих и задржали низак проценат од свега четири лица. Међу првима смо применили дезинфекцију јавних површина и простора што очигледно даје позитивне резултате. Све ове активности захтевале су наше лично даноноћно ангажовање и просто је нелогично да нам се изриче изолација из баналних разлога јер у свом редовном послу, свако од нас, готово се свакодневно налази у много ризичнијим ситуацијама и изазовима. Општински тим за заштиту се свакодневно састаје у општинским канцеларијама и на терену како би се све мере које су прописане на државном и локалном нивоу спроводиле на квалитетан и одговоран начин, у шта су и грађани Будве могли да се увере од почетка проглашења пандемије корона вируса. Општински органи су спровели и спроводе све прописане мере од стране државних органа, кажу функционери из Будве.