Странка Нова српска демократија у саопштењу истиче да се председник Црне Горе Мило Ђукановић захвалио једино Турској за упућену помоћ у борби против вируса корона и да том приликом није споменуо допринос других земаља .

“У времену када се Црна Гора суочава са озбиљним изазовима и када је власт показала да није дорасла оваквим проблемима и да је деценијама урушавала здравствени систем, ваља истаћи оне који су нам у овим тренуцима притекли у помоћ.

Зато је важно захвалити се свима, од ЕУ, Турске, до наших традиционалних пријатеља Србије, Русије и Кине. Међутим, уместо израза захвалности свима, председник Црне Горе се одлучио да се само захвали Турској и њеном председнику Ердогану. Може се претпоставити због чега му је Турска, која је пет векова Балкан држала под окупацијом,  важнија од осталих, а није небитно да се подсетимо на неке детаље из прошлости. Наиме, 1997. године, када се наслућивало да Мило Ђукановић сигурним кораком иде путем издаје традиционалне Црне Горе, а посебно када је било јасно кога је одабрао за савезнике, народ му је, широм Црне Горе, скандирао ,,Мило Турчине''. Тиме су грађани врло прецизно показали шта мисле о његовој политици у односу на основне вриједности на којима је настала ова држава”, наводи се у саопштењу ове партије.