По којем правилнику је Драган Бокан, власник Волија, мултимилионер и спонзор ДПС – а, добио од донација црногорске сиротиње готово 100 хиљада евра за прављење сухомеснатих пакета?

Зашто Драган Бокан, који у овом тренутку под Горицом гради две луксузне виле које коштају неколико десетина милиона евра, и који плаћа милионске уговоре иностраним кошаркашима КК Будућност Воли није донирао 100 хиљада евра већ смо ми морали да донирамо њему како би у времену пандемије убрзао радове на својим грађевинама, или платио приватни авион кошаркашима који не желе да у ово време буду у Подгорици? По којим то критеријума су грађани Тузи добили 3000 пакета помоћи а грађани Андријевице само 30, док грађани осталих градова у неформалном ванредном стању нису добили ниједан пакет?


Ово је само део питањана које Демократски фронт тражи одговор у време када епидемија у Црној Гори из дана у дан ескалира.


-Зашто је Милутин Симовић и на основу које одлуке уплатио преко 500 хиљда евра режимској фирми Глосариј за набавку 28 респиратора, чији је власник Брано Мартиновић, један од главних спонзора КК Будућност Воли и кум Миливоја Катнића? Како је могуће да је велики човјек и хуманиста Хајриз Брчвак плаћао један респиратор са урачунатим ПДВ – ом око 6000 евра, док нам је Глосариј један респиратор наплаћивао по просечној цени од 19 хиљада евра, и то наводно без икакве марже? Такође нам није јасно по ком критеријуму су уплаћена средства од 15 хиљада евра фирми Тапацир Курти из Улцињ, 50 хиљада евра фирми ФАФ и цо, из Улциња, 50 хиљада евра фирми Дерасцо Индустрy, и још једном броју фирми које су се похвалиле у јавности да су донирале средства за борбу против пандемије, а овамо видимо да смо ми уствари донирали њима. Овакво криминално понашање Милутина Симовића и Националног координационог тела најбоље говори о томе на који начин ће се убудуће трошити средства од донација црногорских грађана – искључиво по процени Предсједништва ДПС – а. Али изгледа да им је ово досад било мало, већ су активирали и број телефона преко ког би требало да им уплаћујемо по један евро, како би наставили да и у овом тешком тренутку краду од сопствених грађана, саопштили су у ДФ-у, позивајући „уцењеног Ивана Брајовића да закаже Скупштину како би пред грађанима разобличили овај незапамћени криминални подухват који реализује Мило Ђукановић, а чија ужа фамилија није уплатила ни један цент, иако је од Црне Горе отела све што се могло отети."