Протојереј Предраг Шћепановић, парох подгорички, гостујући у емисији Интернет литија саопштио је да ће Црква наставити да пружа помоћ угроженима у оквиру својих могућности и у периоду економске рецесије која неминовно следи.

- Уз Божију помоћ наш народ ће пребродити сва искушења, рекао је отац Предраг, који је говорећи о прегнућима лекара подсетио да их је Црква одувек подржавала  у својим напорима.

- Зашто не рећи да је Свети Сава оснивао прве болнице, показујући да поред бриге о души Црква брине и о телу. Не излазим да аплаудирам, нарочито у доба короне, јер то треба чинити 365 дана у току године, казао је Шћепановић, додајући да треба поменути и медицинске сестре, особље, хигијеничарке и све који раде у овим околностима.

На питање како прославити славу у ситуацији епидемије вируса корона, с обзиром на то да следи слава Лазарева субота, а потом и Ђурђевдан, Шћепановић је напоменуо да лекари саветују породичну изолацију.

-Препорука здравствених организација је да породица буде у изолацији. Славу треба прославити у оквиру мале породичне заједнице. Неће слава бити тужнија због тога што је мање људи, рекао је прота Предраг Шћепановић, поменувши свог пријатеља др Хасима Лукача који много пута после 24 часа оде до Београда, Загреба, где год треба, а са њим и све предане лекаре од којих су многи гостовали у емисији Интернет литија.

- Имао сам занимљивих случајева када су људи излазили из коме после светог причешћа када сам лично посведочио силу те свете тајне, казао је отац Предраг.