ПЉЕВЉА - Дежурни тужилац Основног државног тужилаштва у Пљевљима наложио је пљеваљској полицији подношење кривичних пријава против три особе, због кривичног дела непоступање по здравственим прописима за сузбијање опасне заразне болести, саопштено је из ОДТ Пљевља.


-У односу на два лица пријава ће бити поднета у редовном поступку, а једно лице је лишено слободе и уз кривичну пријаву биће спроведено државном тужиоцу на даље поступање- наводи се у саопштењу.


Из ЦБ Пљевља и Станице граничне полиције Пљевља саопштено је да су током вршења задатака контроле поштовања наређених мера у циљу сузбијања заразе корона вирусом, затекли три лица која су прекршили наредбу о забрани кретања у периоду од 19,00 до 05,00 сати и то: П.Д. (34) из Пљеваља, који је контролисан у улици Војске Југославије у 19,50 часова; К.В. (34) из Пљеваља, који је контролисан у улици Плужинска у 22,20 х и Ш.Љ. (45), из Београда, држављанин Р. Србије, који је контролисан у рејону мјесне заједнице Буковица од стране службеника Станице граничне полиције Пљевља у 23,40 х.