Тужилац и иследник из Посебног одсека за организовани криминал, привредни криминал и корупцију, заједно са полицајцима Сипе предузели су активности у координацији са колегама из Словеније, како би се спречило могуће прање новца, повезано са набавом заштитних маски за предузеће из Словеније.

Тужилаштво БиХ, заједно са партнерским институцијама из Словеније, учествовало је у међународној операцији у оквиру које су у БиХ привремено одузета средства у износу већем од пола милиона КМ.

Активности се односе на сумњу у превару приликом набаве заштитних маски за једно предузећеиз Словеније, у којем су учествовали и одређени држављани и преузећа из БиХ.

-Због сумње у незаконите активности, затражена је сарадња институција БиХ, па су на предлог Тужилаштва БиХ и наредбе Суда БиХ полицијајци Сипе предузели одређене активности на прикупљању доказа и блокади одређених новчаних средстава. Одузета је одређена документација од четири фирме и два човека због сумње у кривично дело “прања новца” у износу од 586.749 КМ. Истрага у овој међународној операцији се наставља.