ПЉЕВЉА – Радници ДОО „Комуналне услуге“ Пљевља, упутили су захтев Влади Црне Горе за помоћ.

Радници траже да Влада издвоји део новчаних средстава за њих, јер су тврде, не својом кривицом, и пре пандемије били у драматичној тешкој финасиској ситуацији, која се сада још више погоршала.

Њих 50 запослених тврди да плату нису примили 11 месеци, да нису у могућности да купе основне животне намирнице, плате рачуне за струју, воду, док се кредити гомилају.

- Надамо се да ћете разумети вапаје за помоћ нас 50 запослених који су се нашли у тешкој материјалној ситуацији, доведени на ивицу сиромаштва и то не нашом кривицом. Радницима се дугује 11 плата. Надали смо се, покушавали да будемо стрпљиви… али како сада да чекамо и да живимо у доба короне вируса празних новчаника-наводи се у захтеву радника пљеваског општинског предузећа „Комуналне услуге“.

Напомињемо да радници и сада обављају своје редовне послове стриктно се придржавајући наредби и препорука НКТ.

ДОО „Комуналне услуге“ Пљевља обавља делатности од јавног интереса и то: погребне послове, одржавање гробља, пружање пијачних услуга, услуге збрињавања напуштених кућних љубимаца.

Радници напомињу да су се обраћали ресорном Секретаријату и председнику општине Пљевља, али, тврде, нису наишли на разумевање.

-У нади да ћете разумети наш положај обраћамо Вам се јер у оваквим условима више ни од кога не можемо очекивати помоћ-закључују радници.