Настављају се хапшења у Црној Гори због кршења привремених мера за спречавање пандемије корона вируса.

У Беранама је полиција на једном стадиону затекла и легитимисала пет лица,али је Д.Б. је одбио да да на увид документа службенику полиције и у правцу полицајца бацио пластичну флашу, а потом физички насрнуо на једног полицајца и поцепао му рукав од јакне. Ухапшен је због постојања основане сумње да је починио кривично дело напад на службено лице у вршењу службене дужности и приведен надлежном тужиоцу на даље поступање, саопштила је Управа полиције, која је због превоза у аутомобилима више од два лица ухапсила А.Б. (25) и М.О. (28). Они се терете за крвично дело непоступање по здравственим прописима за сузбијање опасне заразне болести.

У Никшићу су ухапшени Ф.В, А.Б и А.Ђ. који су безбедносно интересантна лица, и Л.Н.

Контолом возила „Ауди А3“полиција их је затекла у истом возилу. Они се сумњиче за крвично дело непоступање по здравственим прописима зас узбијање опасне заразне болести.

У Котору је у карантин спроведена С.Л. из Котора и против ње је поднета кривична пријава због кршења мере кућне самоизолације, односно за кривично дело непоступање по здравственим прописима за сузбијање опасне заразне болести.

У Тивту је у карантин спроведена Ф.К. и против ње поднета кривична пријава јер је прекшила мера кућне самоизолације.

На магистралном путу Шавник – Жабљак полиција је затекла М.К. из Никшића, који је прекршио забрану међуградског саобраћаја јер се упутио у правцу Плава како би обавио куповину мотоцикла. Тако је зарадио кривичну пријаву.

Због отварања угоститељског објекта „Луфт“ у Бијелом Пољу, упркос забрани ухапшен је власник локала З.Ђ. (63). У локалу је затечено још пет лица. Власник је ухапшен и добио је кривичну пријаву за дело непоступање по здравственим прописима за сузбијање опасне заразне болести.