Као носиоци законодавне власти у општини Беране, желимо Вас обавестити да смо спремни да прихватимо донацију, коју сте најавили у име Србије. Јер, првенствено морамо водити рачуна о томе да је наш приоритет вођење бриге о здрављу свих грађана нашег краја, без обзира на њихову политичку, верску, националну и другу припадност.


Овако се у име одборника владајуће коалиције у Беранама, коју чине Здраво Беране (СНП, ДФ, Српска странка слободни грађани Берана) и Демократе, изражавањем захвалности на бризи и осећају солидарности према грађанима Црне Горе у овом сложеном здравственом тренутку, који може чак и ескалирати и потрајати, председнику Србије Александру Вучићу, на најављеној донацији од пет респиратора отвореним писмом захвалио одборник Борис Боричић.


-Желимо да изразимо људску захвалност на Вашој искреној и пријатељској бризи за здравље грађана Црне Горе, и да се истим поводом оградимо од неумерених и малициозних изјава господе из врха црногорског режима, Симовића и Храповића. Стога Вас, као одговоран део носилаца власти у општини Беране, молимо да занемарите непромишљене и штетне коментаре поменутих режимских мешетара и политиканата. Сигурно Вам је позната и чињеница да је град Беране предвиђен као центар за збрињавање потенцијално оболелих од корона вируса, што подразумева реално и одговорно сагледавање укупне ситуације. На беранску болницу се ослања више од стотину хиљада грађана севера Црне Горе, уз евидентан дефицит медицинске опреме. И притом са очигледним дискриминаторским односом државних власти према овој опозиционој Општини, што изискује наш још одговорнији приступ према здрављу свих грађана са севера Црне Горе. У таквој ситуацији опрема, коју сте у доброј и хуманој намери понудили, без икакве политизације сложене здравствене ситуације у региону, потенцијално значи спашавање бројних живота у Црној Гори, те стога не сме бити предметом политичких манипулација црногорских надобудних и неодговорних челника власти. Тим пре, што је већина европских држава окренута једино сама себи, и манифестује различите облике одсуства сарадње на искорењивању глобалне пандемије, Ваш гест да одвојите део медицинске опреме, и да је донирате северу Црне Горе, има и већу тежину, и заслужује поштовање, пише Боричић Вучићу, коме се данас обратио и председник Општине Беране Драгослав Шћекић захтевом да пет респиратора, дар Србије, које су одбиле да приме црногорске власти, донира Беранама, чије би руководство после консултација са надлежним републичким структурама поделило респираторе.