Амбасада Републике Србије у Подгорици изражава своје поштовање Министарству вањских послова Црне Горе и има част да обавести да је на предлог и одлуком председника Републике Србије господина Александра Вучића, Република Србија поклонила пет респиратора, саопштили су из овог дипломатског представништва Београда у Подгорици.

- Овим Србија, српски народ и сви њени грађани у овом тешком тренутку желе братски и пријатељски да помогну. Надам се да ће овај дар од срца са љубављу бити прихваћен и симболично представљати прекретницу ка новим и још бољим односима, Србије и Црне Горе, две братске и пријатлејске земље. Ништа што је на штету Црне Горе не може бити у корист Србије и обрнуто.

Изражавамо наду да ће овај и овакав државнички чин председника Србије, а поготово у овом тренутку бити подстрек вечног братства и пријатељства наше две државе. Амбасада Републике Србије у Подгорици користи и ову прилику да Министарству вањских послова Црне Горе понови изразе свог високог изражавања, истиче се у саопштењу.

Прочитајте још: “Нико не мрзи Србију као бивши Срби”: Вулин о респираторима које је Црна Гора одбила да прими