ПЉЕВЉА – Службеници Сектора за борбу против организованог криминала и корупције у сарадњи са службеницима Центра безбедности Пљевља поднели су кривичну пријаву против Л.Ц. (75) и П.Ц. (50) из Пљеваља, због основане сумње да су извршили кривично дело злоупотреба положаја у привредном пословању, саопштено је из Управе полиције.

- Сумња се да су Л.Ц. као председник Скупштине акционара АД „Хотел Пљевља“ и П.Ц. као председник Одбора директора АД „Хотел Пљевља“ лажним приказивањем чињеница и супротно Закону о привредним друштвима довели у заблуду мањинске акционаре овог друштва из Пљеваља, те да су акције које су им поверене у раду противправно присвојили-наведено је у саопштењу.
То су, сумња полиција, учинили приликом промене организационог облика тог акционарског друштва у друштво са ограниченом одговорношћу.

-На овај начин П.Ц и Л.Ц. су, сумња се, противправно присвојили њихове акције у вредности од 259.364 еура-наводи се у саопштењу Управе полиције.
Напомињу да је овлашћени проценитељ 29. фебруара 2010.године, утврдио је да имовина АД „Хотел Пљевља“ вреди 1.417.803,99 еура, а да мањински акционари поседују 18,2934 одсто вредности акционарског капитала, што износи 259.364,56 еура.

- Приликом реструктуирања променом организационог облика из акционарског у друштво са ограниченом одговорношћу Л.Ц. и П.Ц. су, сумња се, поступили супротно Закону о привредним друштвима на основу којег су били дужни од мањинских акционара прибавити писану сагласност за откуп њихових акција, а уколико мањински акционари нису сагласни са продајом њихових акција, били су дужни регистровати акционаре као сувласнике ДОО аналогно проценту акција које су они имали у АД “Хотел Пљевља”.  

Прочитајте још: Милов oдборник у Пљевљима на свој хотел окачио БИЛБОРД са иконом Светог Саве (ФОТО)

Провером пословне документације утврђено је да не постоји писана сагласност мањинских акционара на основу које се може извршити откуп њихових акција као и да ниједан од тих акционара није постао сувласник у овом привредном друштву -наведено је додајући да је утврђено да ниједан од акционара није уредно позиван на ванредну Скупштину акционара АД „Хотел Пљевља“.