Хапшења у Тивту и Котору: Вибером дала “дијагнозу” короне

NovostiOnline/ М. С.

26. 03. 2020. у 21:36

Хапшења у Тивту и Котору: Вибером дала “дијагнозу” короне

Фото: Илустрација/Depositphotos

Против ње је поднет предлог за одређивање притвора, саопштено је из Основног државног тужилаштва у Котору
У основном државном тужилаштву у Котору одређено је задржавање до 72 сата за П.М. , из Тивта. Она се основано сумњичи да је починила кривично дело кривично дјело изазивање панике и нереда.

-Осумњичена је путем Вибера објавила лажну вест да је једна особа, чије је личне податке и слику објавила, заражена од новог коронавируса. Против ње је поднет предлог за одређивање притвора, саопштено је из Основног државног тужилаштва у Котору.


ИМАЛИ ВИШАК ПУТНИКА


У Котору је полиција ухапсила мештане Б.Л. и Н.В., због сумње да су извршили кривично дело непоступање по здравственим прописима за сузбијање опасне заразне болести. Они су супротно наредби Министарства здравља путничким моторним возилом превозили више особа од дозвољеног броја.


Уз кривичну пријаву су спроведени у Основно државно тужилаштво у Котору, где им је одређено задржавање и предложен притвор.


ОПТУЖНИ ПРЕДЛОГ ЗА УКРАЈИНКУ


Због непоступања по решењу о стављању у изолацију Основно државно тужилаштво у Котору поднет је оптужни предлог против држављанке Полиција је Украјинку затекла ван њене куће у Будви у којој је, након доласка из Украјине требала да борави 14 дана. Због непоступања по здравственим прописима за сузбијање опасне заразне болести, а који за кривична дела против здравља људи прописује новчану казну или затвор до једне године, против ње је будванска полиција поднела кривичну пријаву Основном државном тужилаштву у Котору.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације