Амбасада Републике Србије у Црној Гори оштро је реаговала и демантовала наводе медија да је Србија конфисковала три респиратора Црне Горе.

РФЗО Србије је по законитој процедури и уговору, поменуте респираторе купио од фирме Медицал Инвоватион и нису имали никаква сазнања о било каквом другом пословном аранжману са ЦГ, реагујући на текст „Чиргић: Србија конфисковала три респиратора Црне Горе, испорука опреме није могућа", који је објављен на Парталу и у новини Вијести.

- Србија никада није конфисковала респираторе за Црну Гору. Та или било која друга таква роба није била одузета на граници, како пише на поменутој насловници уз фотографију Добракова-граничног прелаза са Србијом. Стављање оваквих неистинитих и нетачних навода на насловну страну као и на страну 2. и 3. под насловом "Србија конфисковала три наша респиратора" и довођењем у вези са тим раст броја оболелих нанета је велика штета истини, Републици Србији, свим њеним грађанима и њеној Амбасади у Црној Гори, мислимо и самом независном дневнику "Вијести" који је ове наводе без додатне провере пустио.

Амбасада РС у ЦГ ни дипломатским и било којим путем, није била обавештена од стране Црне Горе о овом питању - истиче се у реаговању Амбасаде Србије у Црној Гори.