Црногорски Јавни сервис није прихватио захтев Митрополије црногорско-приморске и епархија будимљанско-никшићке и милешевске да преко РТЦГ преноси  богослужења ради духовног укрепљења верника у периоду Васкршњег поста док траје мера Владе ЦГ  да се верски обреди у Црној Гори могу обављати искључиво без присуства лаика (грађана).

Генерални директор РТЦГ Божидар Шундић, поручио је да у овом тренутку немају продукционе а ни кадровске капацитете, да мимо информативног програма реализује и производи додатне програмске садржаје.

Прочитајте још: Забринутост због верских слобода у Црној Гори: Предложена резолуција Европском парламенту

- Дубоко разумемо потребу верног народа за духовно укрепљење у времену Васкршњег поста. Међутим и нажалост, Васкршњи пост се поклопио са веома агресивним и опасним ширењем смртоносног вируса Ковид -19. Због тога смо били принуђени да прилагођавамо програмску шему и редукујемо програмске садржаје. Такође, направили смо план рада који подразумева да знатан број радника остане дома и да један број ради од куће уколико му то природа посла дозвољава. Стога у овом тренутку немамо продукционе ни кадровске капацитете, да мимо информативног програма, реализујемо и производимо додатне програмске садржаје. Осим тога Телевизија Црне Горе је, из истих разлога, одбила сличне захтеве још неких верских заједница - истиче се у Шундићевом одговору.