Бар – Свађа двојице браће и раније нарушени породични односи, кулминирали су у понедељак вече у црмничком селу Трново где је у породичној кући Зарија Печурица (61) ножем у пределу трбуха ранио старијег брата Павла (72).


Након рањавања уследио је развој драме у Трнову јер, како сазнајемо у полицији, Зарија претећи ловачком пушком није дозвољавао да било ко приђе кући. Ризикујући сопствене животе, припадници барске полиције успели су савладати наоружаног Зарију Печурицу, и рањеног Павла након указане помоћи транспортовати у Клинички центар Подгорица. У овој здравственој установи Павле Печурица је оперисан и опоравља се на оделењу интензивне неге.


Новости сазнају да је дан након што је ножем нанео убодне ране брату, Зарија приведем у Више државно тужилаштву у Подгорици. На терет му се ставља кривично дело убиство у покушају.


Из Управе полиције су саопштили да је дежурна служба Центра безбедности Бар обавештена да је у селу Трнова у Црмници након краћег вербалног конфликта дошло до употребе хладног оружја – ножа”.


-З.П. (61) је, како се сумња, ножем нанео убодну рану П.П. (72) у пределу абдомена и након почињеног дела није дозвољавао да се оштећеном укаже прва помоћ. Осим тога он је био наоружан – ловачком пушком и претио да ће је употријебити уколико се полицијски службеници приближе, наводи се у саопштењу Управе полиције

Користећи непажњу З.П. службеници барске полиције су пришли објекту у којем су се налазили осумњичени и оштећени, онеспособили З.П. и лишили га слободе “користећи физичку снагу и средства везивања”.


Незванично сазнајемо да је Зарија Печурица од раније имао здравствене проблем, а његов старији брат Павле био је дружљељубивији.


У селу Трново нема много становника. Осим браће Печурица, у овом црмничком селу живи још једна породица.