ЗАГРЕБ је нешто пре 7:15 сати затресао још један потрес, слабији од два јучерашња који су се осетили широм хрватске престонице и околине.

Људи из разних делова града, посебно из оних западнијих, међутим, јављају како су и овај пут осетили и чули тутњаву.

Магнитуда потреса засад није позната.

Потрес који је у синоћ 20:49 затресао Загреб и околину био је јакости 2,7 према Рихтеру с епицентром у Загребу недалеко Маркушевца, известила је Сеизмолошка служба Хрватске.

"Сеизмографи су забилежили слаби потрес са епицентром у Загребу недалеко Маркушевца. Магнитуда потреса износила је 2.7 према Рихтеру, а интензитет у епицентру 3 до 4 степена Меркалијеве скале", стоји у њиховој објави на тwиттеру.
То мерење разликује се од података који су били доступни на страници Европског медитеранског сеизмолошког центра (ЕМСЦ) нетом након потреса.

Тако је према ЕМСЦ-овим подацима потрес био снаге 3,2 по Рихтеру, догодио се на дубини од 10 километара, док је епицентар био 20 километара западно од Загреба и три километра источно од Брегане.

Пре овога, осим првог разорног потреса, најјачи је био онај јуче ујутро у 11:12 сати. Тај је потрес износио 3,7 по Рихтеру, а био је на дубини од 10 километара.

(index.hr)