Председник црне Горе Мило Ђукановић одложио је локалне изборе у Тивр
ту који су били заказани за 5.април, због постојеће епидемиолошке ситуације у држави.

Прочитајте још: ДПС без јаког ривала: Избори у Тивту без опозиције?

- Имајући у виду наредбу за преузимање привремених мера за спречавање уношења у земљу, сузбијање и спречавање преношења новог коронавируса, које  је, сагласно Закону о заптити становништва од заразних болести, донело Министарство здравља на предлог Института за јавно здравље  Црне Горе, одлучио сам да одгодим одржавање избора за одборнике у Скупштини општине Тиват. Наиме, наредбама, као једна од привремених мера прописана је и забрана окупљања становништва у затвореним и на отвореним јавним местима, што се у случају одржавања избора не би могло избећи.

Делећи одговорност с другим државним органима за поштовање прописаног режима кретања грађана у циљу заштите њиховог здравља, пажљиво ћу пратити развој догађаја и одредити нови датум одржавања избора за одбране у Скупштини општине Тиват.

У складу са наведеним, избори за одбронике у Скупштини општине Тиват биће одржани у року од 90 дана од дана када одлукама надлежних државних органа и здравствених институција буде потврђено да је престала опасност од уношења и ширења заразне болести у Црну Гору, а због који су мере и уведене -  саопштио је Ђукановић.