Срамна кампања режима у Подгорици: Милу се опет привиђа државни удар

Novosti online / В. Н.

петак, 13. 03. 2020. у 15:15

Срамна кампања режима у Подгорици: Милу се опет привиђа државни удар

Print screen

Подгоричка "Побједа" оптужила је државни и безбедносни врх Србије да спрема диверзије у Црној Гори када у тој земљи "избију сукоби"

ПОДГОРИЧКА "Побједа" оптужила је државни и безбедносни врх Србије да спрема диверзије у Црној Гори када у тој земљи "избију сукоби".


"Побједа" је објавила да је црногорска полиција у среду привела "српског држављанина Жељка Станковића, запосленог као физички радник при манастиру Острог", код кога су наводно пронађена документа са ознаком "строго поверљиво" које садрже план за дестабилизацију тамошњег режима.


Наводно, код Станковића су пронађене три депеше означене као војна тајна у којима се помиње "команда Пантер" која наводно, званично не улази у састав министарстава одбране и унутрашњих послова Србије, а која је задужена за "заузимање стратешких положаја, извиђање, диверзија и чување стратешких положаја и објеката током сукоба". У тексту се тврди да је руководилац команде живописног назива одустао од операције и да пре "оружаних сукоба у Црној Гори" треба преузети "два пакета".


Помиње се и контак под кодним именом "Змија", а тврди се чак и да су документа потписали директор БИА Братислав Гашић и правик Зоран Стојанов, запослен у Министарству одбране Србије.


Портал "Националист", међутим, пише да је реч о измишљотини која за циљ има конструисање нове афере "државни удар". Наводе да је иза те конструкције стоји помоћник директора Управе полиције Црне Горе Веселин Вељовић и Зоран Лазовић, некадашњи високи функционер Агенције за националну безбедност.


МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ СРБИЈЕ: ШИРЕЊЕ ЛАЖНИХ ВЕСТИ


Поводом лажних вести које је са очигледно злом намером данас објавио подгорички таблоид "Побједа", Министарство одбране Републике Србије саопштава:


Зоран Стојанов је правник, цивилно лице запослено у Војно-филмском центру "Застава филм" Управе за односе са јавношћу. Његово име се налази на интернет сајту Министарства одбране Републике Србије у садржају Информатор о раду Министарства одбране у којем стоји "Зоран Стојанов, војни службеник, дипл. правник овлашћен за решавање по захтевима за приступ информацијама из надлeжности Управе за односе са јавношћу", што је евидентно искориштено у тексту таблоида.


Зоран Стојанов ће тужити надлежном суду таблоид "Побједу" због повреде угледа и части као и угрожавања безбедности.


Министарство одбране Републике Србије очекује од надлежних државних органа Црне Горе да по службеној дужности покрену поступак против таблоида "Побједа" због ширења лажних вести.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (9)

KRAJ MU SE PRIVIDJA, GOTOV JE DO DJURDJEVDANA

13.03.2020. 15:43

OVAJ PUT MU NI CORONA NECE POMOC. Udarile mu litije u glavu, i uskoro ce i Spuz da sanja, ili bolje rec u Spuzu da sanja, kako su bile uspesne tri decenije pljacke crnogorskog naroda.

Слобода Србији,Републици Српској и Црној Гори

13.03.2020. 16:48

@Jelena - Вероватно ће твоје и његово следеће јављање овде, бити из Zogroba NDH2, под суловом да брзо трчите.....

Mikiboy

13.03.2020. 17:50

Milo pokazuje simptome lopova koji se stalno okrece jer misli da ga neko stalno prati.

Груја

13.03.2020. 22:57

Познато је да Милова полиција користи разноразне марифетлуке како би штитила лопове на власти.