ПОДГОРИЦА - Подгоричани З.П. (37) из Подгорице и А.В.(31) из Подгорица, иначе службеник Управе за извршење кривичних санкција ухапшени су у четвртак полицијској акцији радног назива „Пантер", током које је заплењено 150 килограма сканка. То је званично саопштено из црногорске полиције


Реализацијом полицијске акције „Пантер" ухапшен је један део криминалне групе и пресечен ланац кријумчарења великих количина марихуане типа „сканк". Кријумчарски ланац је водио из Републике Албаније преко Скадарског језера до Црне Горе, са циљем даљег кријумчарења ка земљема региона и земљама Европске уније, пише у саопштењу полиције.


Објашњавају да је акција изведена на Скадарском језеру је где је пресретнуто пловило и где су осумњичени ухапшени.


Извршеном претрагом терена, на самој обали Скадарског језера, пронађено је и одузето 11 паковања у којима се налазила опојна дрога марихуна, укупне количине од око 150 килограма. Криминалистичком обрадом полиција је дошла до сумње да су ова лица, у дужем временском периоду, устаљеном рутом преко језера, пловилом, вршили пребацивање већих количина дроге до Црне Горе, ради даљег транспорта и продаје, додаје се у саопштењу.