ПЉЕВЉА - Како се незадовољство верујућег народа у Пљевљима повећава и како литије за одбрану светиња постају све снажније и све одлучније, истовремено се појачава дискриминација Срба и православаца приликом запошљавања, као и мутни послови представника власти, саопштио је Владислав Бојовић, члан председништва Демократске народне партије и функционер Демократског фронта.


Прочитајте још: "Ко није одан Богу, не може ни држави": Супруга подофицира Војске Црне Горе који је суспендован због учешћа у литијама за "Новости"


Он је као пример својим тврдњама навео Пошту Црне Горе-пословницу Пљевља, локално предузеће ДОО „Водовода“ и Болнице у Пљевљима.


-У овом локалном предузећу „Водовод“ актуелна су нова партијска запошљавања како би се ухлебили активисти партија на власти, уз дискриминацију Срба и православаца и измишљање нових радних места. Имамо сазнања да је појачан прогон радника „Водовода“ који су Срби и опозиционари, док се награђују директорови послушници и доушници. И даље је на сцени проблематично и крајње сумњиво пословање у погледу набавке опреме и половне механизације по нереално високим ценама, при чему надлежни истражни органи не реагују. Касни се са репрограмом дуга за порезе и доприносе, а поднесене су и тужбе против предузећа од стране закинутих радника, које већ месец дана чекају да буду потврђене на суду, након чега би у овом предузећу био извјестан стечај-наводи Бојовић.


Према његовим речима, јавна је тајна да мора да буде члан ДПС-а, да би се запослили у Пошти ЦГ-пословници у Пљевљима.


– Управница Поште у Пљевљима запослила је у Пошти више блиских сродника. За децу обичних радника у Пошти врата су затворена и она морају да се сналазе најчешће тако што иду из Пљеваља или из Црне Горе. Тренутно се, у сусрет изборима, примају за стално они радници који су до сада били ангажовани на одређено време преко агенција, при чему се расписују интерни огласи који трају само два дана. Постоје сазнања да један од запослених у Пошти, опет се ради о муслиману, прима туђу негу у виду социјалне помоћи, а истовремено ради у Пошти преко агенције и прима плату-каже Бојовић, наглашавајући да само на основу ових примера је јасно да је у редовима власти наступила никад већа нервоза и забринутост за очување личних позиција и привилегија.

-Појачаном дискриминацијом Срба и православаца, малверзацијама и предизборним запошљавањем, владајућа гарнитура као да себе покушава да завара како ће се поново спасити сигурног пораза на изборима, упркос оправданој побуни и нагомиланом незадовољству убедљиве већине народа-казао је Бојовић.


Према његовим речима, нажалост имамо и даље запањујуће ћутање делегације ЕУ у Црној Гори и западних амбасада.


- Ако желе регуларне изборне услове у Црној Гори и стабилизацију прилика, наведене међународне адресе морају се позабавити и бирачким списком и злоупотребама државних ресурса у партијске сврхе и дискриминацијом Срба који по последњем попису чине трећину становништва у Црној Гори - каже Бојовић.


Према његоивим речима народ на литијама, ионако огорчен због укупног амбијента неправде, пљачке и тешког економског положаја већине, неће одустати од намере да одбрани своје светиње.


- Због тога су узалуд и ове предизборне мутне радње и појачана дискриминација Срба и православаца приликом запошљавања. Све је више грађана који отказују послушност овој власти јер схватају да се раширена социјална неједнакост, неправда и дискриминација, чији је врхунац удар на светиње, не може више толерисати-закључио је.