Највећи грех недавно убијеног Андрије Газиводе (30) је тај што се дружио са “два момка који су имали проблем” и што је мајку једног од њих - Вукана Вујачића, одвезао на Косово да види сина.

То је “Вијестима” рекао његов отац Васо Газивода.

- Истина је, то црногорска полиција зна и ја то не кријем, он (Андрија) се као момак дружио са нека два момка који су имали проблем. Његов је највећи грех... што је мајку једног од тих момака повео на Косово да види сина и морао је да погине због тога и да буде убијен - рекао је Васо Газивода.

- Ко ће сутра мене, и у који клан да стави ако кренем да вратим Дукађинијев закон... можда нећу бити жив, али да видим у који клан ће да ме поставе... Ја мог Андрију не могу да вратим, а ни да преболим - казао је он.

Тридесетогодишњи Цетињанин убијен је 17. фебруара испред теретане која се налази у просторијама Спортског центра “Ловћен” .

Шеф цетињске полиције Игор Поповић саопштио је у тамошњем парламенту да су убиства Газиводе и Цетињанина Петра Мухадиновића (51) последица сукоба организованих криминалних група.

Дан касније демантовао га је главни специјални тужилац Миливоје Катнић.

- То је казао Поповић, а ја вам, као тужилац кажем да ми немамо индиција да су Газивода и Мухадиновић убијени у сукобу организованих криминалних група... Ова лица нису била ни интересантно безбедносна лица, а камоли да су били чланови организованих криминалних група - истакао је Катнић.

Катнићево мишљење, међутим, не дели шеф Сектора криминалистичке полиције Енис Баковић, који је казао да верује Поповићу.

- Наша оперативна сазнања говоре да се ради о последици сукоба организованих криминалних група - рекао је он.

Наводне чланове кавачког криминалног клана - Вујачића, Игора Машановића и Мариа Милошевића полиција и тужилаштво сумњиче за убиство Радомира Ђуричковића 10. октобра 2016. године на Цетињу.

Ђуричковић је био кум прве жртве рата - Горана Радомана и брат од стрица Горана Ђуричковића, које је полиција означавала као чланове шкаљарског клана, пише црногорски портал.

Радоман је ликвидиран 19. фебруара 2015. године у Београду, а у Будви је 27. октобра исте године, хицем из снајпера, убијен Горан Ђуричковић.

Снимак како полиција спава

Газивода је неколико ноћи пошто му је убијен син, снимао како “ради” цетињска полиција. Уз те снимке, које су на друштвеним мрежама објавили чланови породице Газивода, написано је да полиција спава.

Одговарајући новинару Петру Комненићу, Баковић је 5. марта, гостујући на ТВ Вијести, казао да полиција није спавала и да се то не види на снимку. Рекао је и да један полицајац није био у службеном аутомобилу који је Газивода снимао.

Отац убијеног тридесетогодишњака рекао је да га је шеф Сектора криминалистичке полиције изјавом у емисији "Начисто" "повредио као родитеља".

- Рекао је да није тачно да је полицајац спавао. На протесном скупу Грађанског покрета УРА, гледали су пар стотина грађана, пришао сам једном од командира ОБ Цетиње и питао га да ли је одгледао ЦД. Рекао је да јесте. На моје питање да ли је нешто урадио по том питању, је ли суспендовао неког, слегнуо је раменима и рекао: "Ево, човек који стоји поред Вас је човек који је спавао". Полицајац је само погнуо главу и није проговорио ни реч. Једну реч није проговорио, значи признао је да је спавао - рекао је Газивода.

Он је “Вијестима” доставио снимак са Цетиња, објашњавајући да је два и по сата снимао полицајце.
- Сат времена је спавао, не миче се с трга... Увече сам читаву ноћ био за њима - рекао је он.