КОТОРАНИН Никола Мршић (40) који се сумњичи да је у септембру 2017.године убио суграђанина Горана Ленца и покушао да убије Милана Јовићевића ухапшен је данас у Србији. То је званично саопштено из Управе полиције. Он се сумњичи и за кривично дело - стварање криминалне организације.

"За Н.М. је расписана међународна потерница на основу Наредбе Вишег суда у Подгорици ради вођења кривичног поступка за кривично дело тешко убиство у покушају. Он се сумњичи да је 16. септембра 2017. године у Котору лишио живота Г.Л. и покушао да лиши живота М.Л. Такође, Н.М. се потражује и на основу Наредбе Вишег суда у Подгорици ради вођења кривичног поступка због кривичног дела стварање криминалне организације, јер се сумњичи да је као члан криминалне организације имао задатак да пружа помоћ и подршку у извршењу планираних кривичних дела криминалне организације, да делује као извшилац ових дела, да преноси упутства и задатке организатора другим припадницима криминалне организације, те и да остварује сарадњу са припадницима друге криминалне организације.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - "Шкаљарац" голману пуцао у потиљак (ФОТО)

Лице Н.М. се потраживао на међународном плану због тешких кривичних дела те су службеници Сектора криминалистичке полиције у односу на ово лице спроводили истрагу циљаног трагања у сарадњи са више држава", саопштено је из Управе полиције.