Шкаљарца РАЗНЕЛИ БОМБОМ, био сарадник Стаматовића који је убијен у Атини: Нови детаљи СТРАХОВИТЕ ликвидације у Подгорици

В. К. - С. Ђ.

04. 03. 2020. у 23:55

Шкаљарца РАЗНЕЛИ БОМБОМ, био сарадник Стаматовића који је убијен у Атини: Нови детаљи СТРАХОВИТЕ ликвидације у Подгорици
У експлозији подметнуте бомбе у Подгорици погинуо Ђорђије Божовић

ЂОРЂИЈЕ Божовић из Подгорице, члан "шкаљарског клана", блиски сарадник једног од вођа те криминалне групе Стевана Стаматовића, који је у јануару убијен у Атини, погинуо је у среду вече у Подгорици. Он је настрадао у страховитој експлозији након што је активирана бомбе која је била постављена испод аутомобила његовог суграђанина Александра Кековића, који је том приликом задобио опекотине и прелом ноге.

Кековић је пребачен у Ургентни блок Клиничког центра Црне Горе, где су се лекари током ноћи борили за његов живот. У Ургентни блок су пребачене и две жене - радница "Лиде", маркета испред кога се догодио напад, и друга која је повреде задобила док је паркирала аутомобил испред продавнице.

Напад се одиграо око 19.30 у Далматинској улици у подгоричком насељу Блок 6. Детонација је била толико снажна да су делови аутомобила летели у пречнику и до стотину метара! Неки су завршили чак и по крововима оближњих кућа и њиховим двориштима!

Сведоци овог немилог догађаја кажу да је снажна детонација избацила Кековића из аутомобила, и да је он, наводно, у том тренутку био у свесном стању. Репортерима "Новости" су шокирани станари оближњих зграда казали да се после прве чуло још неколико детонација.

Прочитајте још - Експлозија у Подгорици: Активирана бомба ИСПОД АУТОМОБИЛА (ФОТО/ВИДЕО)

- Деловало је као да смо у Сирији! Да ли је у возилу било експлозива не знамо, али се кварт тресао као да смо на ратишту. Погибије младића са Цетиња преселиле су се овде код нас. Овде више нико није сигуран - кажу озлојеђени станари.

Божовић и Кековић су безбедносно интересантне особе, блиске криминалним клановима. Према тврдњама полиције, Божовић је био део криминалне групе Стевана Стаматовића, коју Специјално државно тужилаштво сумњичи да је припремала ликвидацију осуђеника Радојице Зековића из Никшића, 20. маја 2017. године, када су испод његовог аутомобила "голф 5" подметнули експлозивну направу. Ликвидација Зековића случајно је спречена јер су грађани видели двојицу маскираних мушкараца како постављају сумњиву направу испод аутомобила, након чега су позвали полицију, која је брзо реаговала. Божовић је потом ухапшен као члан криминалне групе Стевана Стаматовића, која је у Вишем суду осуђена на укупно 41 годину затвора. Стевану Стаматовићу је суђено у одсуству и изречена казна од 12 година затвора, док су као саизвршиоци за тешко убиство у покушају Милан Љешњак и Дејан Делетић осуђени на по девет и по година. Александар Бојовић и Ђорђије Божовић осуђени су на по три и по године, а Стефан Балевић на три године затвора због припадништва криминалној организацији и недозвољеног држања оружја. Божовић је хапшен и због других кривичних дела из области пожара и експлозија, као и илегалног поседовања оружја.

ЗАТВОР И ЗБОГ ИЗБОРА

И Александар Кековић има досије у црногорској полицији. Он је током 2015. осуђен на 18 месеци затвора због активирања бомби у дворишту куће Александра Вукадиновића у подгоричком насељу Толоши. "Зарадио" је и пет месеци затвора током локалних избора у Подгорици 2014. године због повреде слободе определења при гласању.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)

Збуњен

05.03.2020. 00:45

А мурија само немо посматра, немо посматрааа

Bubica

05.03.2020. 09:09

@Збуњен - Nemojte tako! Policija cuva zidove po gradovima da ko slucajno ne oslika trobojku, hapse ljude zbog neadekvatnih majica i naljepnica, pretresaju vladike i monahe. Ma pune ruke posla!

Гојко

05.03.2020. 09:34

@Brateee - 3 zadnje strofe cika Ljubivoja Rsumovica-,,Dva ljuta gusara,A pogled im ledan,Jedan se okliznuo,Jos ostao jedan,Jedan ljuti gusar postao je medan,Prosto se istopio,Ostao ni jedan.U svakom pogledu prosla nas strava,Sad je sve u redu,moze da se spava.

Пунто 94 год

05.03.2020. 09:22

Пекарски радници ратују због брашна.

Мире

01.04.2020. 15:22

Пусте паре шта раде, где је чојство,какав је сад образ, значи од свега овога није никад било ништа.