Службеници никшићке и подгоричке полиције поднели су, у два одвојена поступка, кривичне пријаве против два појединца и једног предузећа због сумње да су државни буџет оштетили за 425.580 евра, где је један држављанин БиХ причинио штету буџету од 195.900 евра.

Из црногорске Управе полиције саопштено је да је никшићка полиција поднела кривичну пријаву против предузећа "Доксат" и одговорне особе чији су иницијали М.Т. (66) због сумње да су извршили кривично дело злоупотреба положаја у привредном пословању у продуженом трајању, пише босански портал Кликс.

"М.Т. је, на основу пословних односа ''Доксата'' са више грађевинских фирми из Никшића, од јануара до јуна 2017. године подигао готовинска средства на име материјалних трошкова, од чега није уплатио 53.420 евра пореза на додату вредност (ПДВ), као ни износ од 176.260 евра који се односи на неплаћени порез на доходак физичких лица и доприносе", наводи се у саопштењу.

Сумња се да су М.Т. и "Доксат" нанели штету државном буџету од 229.680 евра.

Службеници подгоричке полиције поднели су и кривичну пријаву против држављанина БиХ чији су иницијали М.Ј. (28) због основане сумње да је починио кривично дело фалсификовање службене исправе. М.Ј. је осумњичен да је причинио штету буџету од 195.900 евра.

"М.Ј. је као оснивач и извршни директор једне компаније из Подгорице оверио и потписао изјаву у којој је навео да су измирене све обавезе које је та фирма имала према повериоцима, запосленима и Пореској управи, иако је знао да су подаци у изјави неистинити", наводи се у саопштењу.

Ту изјаву је затим употребио као праву и истиниту приликом подношења захтева ПУ за покретање поступка добровољне ликвидације.