Буџет оштетили за 425.000 евра: Кривичне пријаве због злоупотребе положаја у Никшићу и Подгорици

М. С.

02. 03. 2020. у 15:44

Буџет оштетили за 425.000 евра: Кривичне пријаве због злоупотребе положаја у Никшићу и Подгорици

Depositphotos

Полиција је у Никшићу поднела кривичну пријаву против М.Т. (66), одговорног лица у правном лицу „Доксат“, као и против тог правног лица

Због сумње да су извршили кривично дело злоупотреба положаја у привредном пословању у продуженом трајању, полиција је у Никшићу поднела кривичну пријаву против М.Т. (66), одговорног лица у правном лицу „Доксат“, као и против тог правног лица.

Према сумњама полиције М. Т., је као одговорно лице у том правном лицу, у периоду од јануара до јуна 2017. године подигао готовинска средства на име материјалних трошкова, а од чега није уплатио износ од 53.415 евра који се односи на ПДВ као ни износ од 176.262 евра који се односи на неплаћен порез на доходак физичких лица и доприносе. Тако су он и правно лице „Доксат“ нанели штету буџету Црне Горе у износу од 229.677 евра.

Због постојања основа сумње да је починио кривично дело фалсификовање службене исправе, полиција је у Подгорици поднела кривичну пријаву против М.Ј. (28), држављанина БиХ. Он је као оснивач и извршни директор једног привредног друштва из Подгорице , како се сумња, извршио кривично дело које му се ставља на терет на начин што је оверио и потписао изјаву у којој је навео да су измирене све обавезе које је то друштво имало према повериоцима, запосленима и Пореској управи, и поднео је у посступку покретање поступка добровољне ликвидације. Тако је оштетио државни буџет за 195.907 евра.
Пратите нас и путем иОС и андроид апликације