ПРИШТИНСКИ адвокат и некадашњи Титов први омладинац Азем Власи стао је у одбрану режима у Подгорици.

У свом ауторском тексту који је објавио портал РТЦГ између осталог брине бригу о Закону о слободи вероисповести којим се, како наводи "инфраструктура великосрпског национализма смешта у оквире правне државе, дигла се велика хајка против државе Црне Горе, црногорског националног идентитета и легалне власти".

Прочитајте још - Историјске литије у Црној Гори: Више хиљада Беранаца на улицама, преко 25.000 Никшићана против Закона, горштаци са Жабљака не дају светиње (ФОТО+ВИДЕО)

-"Улога Србије у томе је очигледна. То додатно и озбиљно диже тензије у целој регији. Медијска харанга против Црне Горе, лажи, намерно искривљавање чињеница, налик је на ону из Милошевићевих времена. Од свих који шетају на литијама вероватно 98 одсто о Закону против којега су се дигли знају оно што им Амфилохије чита: Закон отима светиње Српске Православне Цркве! Баш их брига што то нема везе са суштином Закона. Али, истина није важна, циљ је важан. Ипак, Црна Гора је озбиљна, консолидована и функционална дфржава, чланица НАТО и ускоро чланица Европске уније. Време харанге из Милошевићевих времена прошло је, а ни Србија није што је била у оно време. Циљ литијског покрета је дестабилизација Црне Горе, а то не може остати без утицаја на стање у регији. Тај паклени план неће успети. Дугорочни циљ и стратегија великосрпског клеронационализма уграђеног у државну политику Србије је: путем блокада и сваковрсних опструкција од стране ентитета Републике Српске дестабилизовати, дефункционализовати и обесмислити Босну и Херцеговину као државу, дестабилизовати Црну Гору и поцепати црногорски етнички корпус деловањем Српске Православне Цркве, на све могуће начине ометати консолидацију положаја Косова на међународном плану као државе и користити косовске Србе за разне опструкције", пише Власи.