ОСУЂЕНИК Д. С. побегао је у четвртак из болнице у Брезовику где се налазио од 16. децембра прошле године. То је "Новостима" званично потврђено из Управе за извршење кривичних санкција (УИКС).


Службеници обезбеђења који су били распоређени да чувају притвореног Д. С. у Специјалној болници за плућне болести "Др Јован Булаић" у Никшићу, где су га лечили, обавестили су надлежне у Управи за извршење кривичних санкција да је око 17.00 притвореник побегао. Д. С. је додају неправоснажном пресудом осуђен на казну затвора у трајању од годину и два месеца због тешке крађе и фалсификовања исправе.


- По добијању обавештења о бекству притвореника из Специјалне болнице, за које до сада познати подаци указују да је настало услед грубог занемаривања обавеза службеника обезбеђења, предузете су мере у циљу проналаска и хватања одбеглог од стране службеника Управе за извршење кривичних санкција - наводи се у саопштењу. - О наведеном догађају обавештена је и Управа полиције ради предузимања радњи и мера из њихове надлежности.


Такође, како се ради о притворенику, о наведеном догађају обавештен је и суд који је именованом одредио меру притвора.

- Против службеника Управе за извршење кривичних санкција који су били задужени за обезбеђење притвореника Д. С. у тренутку његовог бекства, биће покренут дисциплински поступак, а сходно законским прописима, привремено ће им бити ограничено обављање послова у УИКС-а - додаје се у саопштењу.