У СТРАХОВИТОЈ експлозији бомбе, подметнуте под аутомобил, око 12.40 на Цетињу је убијен Перо Мухадиновић (51) из овог града. Паклена направа је активирана док се овај Цетињанин кретао Булеваром црногорских јунака, недалеко од две школе. У овом мафијашком нападу једно дете Д. И., случајни пролазник, задобило је огреботине.

Игор Поповић, руководилац Одељења безбедности Цетиње, изјавио је да је возило било у покрету када је детонирана направа и да је том приликом возач настрадао. Он је поручио да се предузимају мере како би се починиоци идентификовали и ухапсили.

Према незваничним сазнањима, експлозив је активиран на само стотинак метара од зграде где је Мухадиновић живео. Верује се да је праћен, односно да је злочинцу дојављено када је кренуо од куће. Страховита експлозија узнемирила је црногорску престоницу. Грађани у шоку нису могли да верују да неко активира експлозив усред бела дана и у близини школа.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Језива ликвидација у Црној Гори: Погинуо Цетињанин, ПОВРЕЂЕНО дете на улици

Поједини медији у Црној Гори нагађали су јуче да је ликвидација Мухадиновића можда наставак сукоба которских кланова, односно да је жртва била блиска "кавчанима", али полиција нема те податке. Он, према незваничним сазнањима "Новости", у полицији није регистрован ни као "безбедносно интересантна особа".

Иначе, ово је друго убиство на Цетињу у року од десетак дана. Испред Спортског центра "Ловћен" 17. фебруара ове године усмрћен је спортиста и риболовац, као и заштитник животне средине Андрија Газивода (31). Његово смакнуће није расветљено, а убица је испалио 15 метака, од којих је 14 завршило у младићевом телу.

ОСУДА КАШЋЕЛАНА

УБИСТВО Пера Мухадиновића најоштрије је осудио градоначелник Цетиња Александар Кашћелан поручујући да сваки живот има непроцењиву вредност, па је обавеза свих, а посебно надлежних органа и служби, да обезбеде сигурно и безбедно окружење свим грађанима. Он је најавио да ће Скупштина престонице да закаже хитну седницу на којој би се разматрала безбедносна ситуација у Цетињу.