УЧЕНИК М. Џ. (12), који је због претрпљеног насиља својих "другара" завршио на лечењу у пљеваљској Општој болници, није једина жртва вршњачког шиканирања у Основној школи "Душан Обрадовић" на Жабљаку.

Нови детаљи показују да малолетни М. Џ. није једини који је трпео насиље од кабадахија из школских клупа, упркос видео-надзору, али и присуству оних којима су родитељи и друштво поверили бригу о васпитању и старању над децом.

- Удружење "Родитељи" има информације да ученик шестог разреда ОШ "Душан Обрадовић" са Жабљака није био једина жртва вршњачког насиља у том одељењу - рекла је Кристина Михаиловић, из овог удружења, коме је случај пријављен. Нама су случај пријавиле породице друге деце, а били су прилично забринути због оног што се дешава.

Како су "Новости" писале, случај је преузело Министарство просвете, које је менаџменту школе наредило спровођење истраге, а како сазнајемо јуче је требало да буде одржан општи родитељски састанак уз присуство представника државних органа и Центра за социјални рад. Случајем се бави и Одељење безбедности са Жабљака.

- Пријављивали смо све, мада нисмо ни слутили да је то попримило такве размере. Молили смо и ту децу да се тако не понашају, али, очигледно није вредело. Тако више неће моћи. Водили смо рачуна да не увредимо некога, мислили да је Жабљак ипак, здрава средина у којој нема таквих насилника, али, ето, шта нам се десило детету - прича Радивоје Џаковић, стриц М. Џ. (12), жртве сурових вршњака.

ТОРТУРА

- Свакога дана сазнамо понешто ново у вези са шиканирањем мог синовца. Сурово су га малтретирали. Из школског ранца су му просипали прибор и уџбенике по поду, отимали су му ужину у бацали је у корпу за отпатке. Скидали му патике са ногу и бацали их кроз прозор. Псовали су га и претили. Ко зна шта су му све радили му - каже Радивоје Џаковић, стриц.