ЦРНА Гора ће и овог четвртка бити на ногама. Молитвене колоне верника из свих крајева Црне Горе са свећама и иконама у рукама сливаће се ка храмовима Митрополије црногорско-приморске и њених епархија. Велика радост и благослов долази од митрополита којевског и Све Украјине Онуфрија који ће овог четвртка вече предводити литију у Подгорици са архијерејима Српске православне цркве.

Дочек са свечаном доксологијом биће организован у 18 часова у Саборном храму Васкрсења Христовог у Подгорици, након чега ће предстојатељ Украјинске православне цркве, заједно са митрополитом црногорско-приморским Амфилохијем предводити крсни ход улицама главног града Црне Горе и тиме подржати праведну борбу верујућег народа против Владиног безакона о слободи вероисповести.

Прочитајте још - ЕУ нуди ПОСРЕДОВАЊЕ у решавању кризе у Црној Гори по моделу Северне Македоније

Митрополит Онуфрије ће у петак посетити Цетињски манастир, а у суботу ће служити Свету архијерејску литургију у подгоричком Саборном храму, поводом славе Митрополије црногорско-приморске празника Светог Симеона Мироточивог. Након литургије уследиће литија до Немањиног града, где ће бити благосиљан славски колач.

Литије ће бити организоване и у Никшићу, Беранама, Мојковцу, Пљевљима, Бару.

Снег који је нападао на црногорском северу неће омести верни народ да и по сметовима крене у крсни ход.