ПРЕДСЕДНИК Суда у Лондону, Ема Арбутнот усвојила је захтев тима адвоката председника "Атлас групе", Душка Кнежевића, за одлагање рочишта у поступку екстрадиције, саопштено је из "Атлас групе".


Рочиште је требало да се одржи од 18. до 22. маја, али је одложено за период од 7. до 11. септембра ове године. Разлог одлагања, како се саопштава, потреба је да релевантни међународни и регионални стручњаци у областима политике и људских права у Црној Гори доставе независне извештаје, који су неопходни за главну расправу.


Прочитајте још: НОВА АФЕРА НА ПОМОЛУ: Душко Кнежевић објавио снимак на којем се тврди да је слао новац врховном државном тужиоцу (ВИДЕО)


Кнежевића су пред судом заступали Хуго Кејт, саветник краљице Елизабете II, и Тоби Кадман, председник Међународне правне коморе, специјалиста у пољима међународног кривичног права, људских права и екстрадиције. Кадман се недавно прикључио адвокатском тиму др Кнежевића и са собом доноси богато искуство и познавање правног система и уређења државе Црне Горе. Хуго Кејт, један од највећих експерата за екстрадицију и финансијски криминал, долази из чувене коморе Three Raymond Buildings. Радио је на неким од највећих криминалних случајева у Великој Британији, заступао краљицу Елизабету II, као и министра унутрашњих послова Велике Британије. Поступајућа судија Ема Арбутнот је судила у неким од најзначајнијих британских случајева, укључујући и случај Џулијана Асанжа, наводи се у саопштењу.


Фото В. Вујновић