У водама Венецуеле на броду Ареса (Aressa) заплењено је укупно пет тона кокаина и ухапшени су црногорски држављани, саопштено је из Управе полиције.

На броду је раније данас пронађена тона кокаина а касније још четири. Потрага се, како су казали, и даље наставља.

Како је раније данас саопштено из Управе полиције Црне Горе, поступајући по информацијама које је су они упутили партнерским службама Велике Британије, у водама Венецуеле, у Аруби реализована је велика међународна полицијска акција у којој је на броду "Ареса" за сада заплењено више од једне тоне кокаина.

"Брод 'Ареса' је лоциран и опсервиран целом рутом пловидбе дуж Јужне Америке, са посебним мерама надзора при сваком уласку и изласку из лука. Након добијања оперативног податка да је кокаин 'убачен' на 'Аресу' Морнарица Краљевине Холандије је у Аруби пресрела брод и започела детаљан претрес који је и даље у току", саопштено је из полиције.

Ухапшени су, како наводе, црногорски држављани који су били чланови посаде.

Сумња се да је кокаин овим бродом, из Колумбије требао бити прокријумчарен до једне од лука у Западној Европи.

"Црногорска полиција у дужем временском периоду кроз конкретну и оперативну размену података са партнерским службама, вођењем заједничких истрага, постиже значајне резултате", истичу из из Управе.

Заплена кокаина у Аруби је, како су казали, резултат конкретне сарадње Управе полиције са партнерима из Велике Британије, Републике Србије, Краљевине Холандије и партнерским службама других земаља.

"Ова истрага је пример најбоље праксе када је реч о вођењу међународних предмета, те показатељ да се само континуираним заједничким радом може доћи до квалитетних резултата у пресецању ланаца кријумчарења дроге на међународном нивоу", закључују из Управе полиције.


(РТЦГ.ме)