Црногорски националисти су увелико кренули у вербалну хајку на Српску православну цркву у Црној Гори, њене архијереје, свештенство, монаштво и верни народ. Момчило Радуловић, аналитичар из Европског покрета Црне Горе изјавио је да су ”неправославне” литије које су захватиле Црну Гору „у служби идеологије Велике Србије“.

Прочитајте још: Милан Кнежевић: Мило расписао црвену потерницу за Христом!

- Уколико тражите све оне тзв. ”викенд ратнике” који су од 1992. до 1995. вршили злочине по Фочи и Подрињу, наћи ћете их на литијама у Никшићу, Жабљаку, Подгорици и Пљевљима. Уколико тражите оне који су са истом мисијом били на Косову 1999. наћи ћете их на литијама у Беранама, Колашину, Андријевици, Подгорици и Бијелом Пољу. Уколико тражите оне који су пљачкали и палили по Конавлима и мучили заробљенике у Морињу, не брините, они су вам сваког четвртка и недеље на литијама у Херцег Новом, Будви, Никшићу и Подгорици, оценио је Радуловић.

На ове приземне констатације реаговао је Јован Вучуровић, посланик ДФ-а.

- Нервоза и “посебна” стања у којима се налази Мило Ђукановић захватили су и његове поданике, попут Момчила Радуловића који су већ почели да се утркују ко ће јаче и више испољити мржњу и нетрпељивост према СПЦ и њеним верницима. То је онај дукљански нацизам који је произвео својим ставовима председник ДПС, и ово се већ граничи са лудилом и безумљем. Овај запенушавил Милогорац је, да ствар буде гора, председник Савета Агенције за спречавање корупције! Замислите онда тај државни апарат састављен од оваквих фанатика који испољавају мржњу према једној цркви и вери, који наше епископе и свештенство и мирни и достојанствени народ на литијама назова ратним злочинцима! То само може у приватној држави Мила Ђукановића. Па Европа се је настала на хришћанским темељима , хришћанство је њена суштина , али шта о томе зна овај слуга режима. Срећом, буди се Намањићка и Петровићка Црна Гора, поручује Вучуровић.


Јован Вучуровић