Директорка клинике "Фран Михаљевић" у Загребу Алемка Маркотић изјавила је данас да у Хрватској нема ни један нови потврђени случај заразе, али да у болници за сваки случај праве додатна места.

Она је рекла и да се тренутно у изолацији налази пет особа, преноси загребачки портал Индекс (Index).

"У изолацији тренутно имамо пет особа. За оне који су у изолацији испитивање налаза је у току", казала је Маркотић и додала да је у изолацији и девет особа у Ријеци.

Поручила је, међутим, да нема места паници чак и да је више пријављених случајева, јер, како је објаснила, људи који су били у контакту са зараженим пацијентом такође су под контролом, мада нису у болници.

"Свакога ко је био у контакту с болесником контактираће екипа лекара", казала је она и додала да се заражени Загрепчанин јуче сам јавио у болницу.

Он је боравио у Милану од 19. до 21. фебруара заједно са девојком где је посетио фудбалску утакмицу, а у петак је био у фирми чији запослени ће до даљег радити од куће.

САБОР НАСТАВЉА РАД УПРКОС ПОТВРЂЕНОМ КОРОНА ВИРУСУ

Хрватски парламент ће наставити заседања, иако је у Загребу потврђен први случај обољења од новог корона вируса, саопштено је данас из Сабора, пренела је Хина.

"У овом тренутку Сабор не планира одлагање рада", навели су.

Фото Танјуг

Из саборске Службе за медије поручују да ће се „сви евентуални будући кораци“ предузимати у складу с упутствима Министарства здравства и Националног штаба цивилне заштите.

Додају да „према евиденцији службених путовања посланика, у протеклих 14 дана нико није службено боравио у Италији“.

Посланик опозиционог Моста, Никола Грмоја, испричао је да је проткелог викенда приватно боравио на југу Италије, у регији где нема заразе вирусом, али да се по повратку јавио у Клинику за инфективне болести "Др. Фран Михаљевић", где му је речено да нема ризика.

О свим одлукама повезанима с радом Сабора, а под утицајем евентуалних промена у развоју догађаја на ову тему, правовремено ћемо извештавати јавност“, најавили су из саборске Службе за медије.